Fodbold

Ronaldos topscorer-hattrick gør ham historisk

Cristiano Ronaldo er den første spiller nogensinde med en topscorertitel fra tre af Europas største ligaer.

Det blev en noget mager sæson for den italienske storklub Juventus, som efter ni mesterskaber på stribe måtte afgive støvlelandets fodboldtrone til Inter.

Juventus må trøste sig med sejren i Coppa Italia, og så kan holdets stjerneangriber Cristiano Ronaldo også glæde sig over en historisk personlig milepæl.

Portugiseren blev sparet i sidste runde mod Bologna, men han kan alligevel glæde sig over, at han ender sæsonen som topscorer i Serie A.

Dermed bliver den 36-årige målsluger den første spiller nogensinde, som er blevet topscorer i tre af Europas største ligaer.

I sæsonen 2007/2008 blev han Premier League-topscorer med 31 mål for Manchester United, mens han opnåede samme hæder i Spanien tre gange i løbet af sin Real Madrid-karriere.

Derudover har han hele syv gange været topscorer i Champions League.

Topscorer uden konkurrence

Ronaldo scorede 29 mål i 33 ligakampe for den zebrastribede klub i sæsonen. Det var fem mål mere end Inters Romelu Lukaku på topscorerlistens andenplads.

Faktisk scorede Ronaldo flere mål i sæsonen 2019/20. Der nåede han 31 Serie A-mål, men ved den lejlighed hamrede Ciro Immobile hele 36 bolde i kassen for Lazio.

Cristiano Ronaldo er fem gange blevet hædret med Ballon d'Or, titlen som verdens bedste fodboldspiller - senest i 2017.

I sine tre sæsoner for Juventus har han nu scoret 101 mål på tværs af alle turneringer. Det er sket i 133 kampe.

For Real Madrid blev det til 450 mål i 438 kampe, i Manchester United 118 mål i 292 kampe, mens han indledte i Sporting CP i hjemlandet med 5 mål i 31 kampe.