Fodbold

Brøndby-spillerne kiggede underligt, da de fik to guldmedaljer om halsen

Brøndby-spillerne fik alle sammen to guldmedaljer om halsen, da både DBU og DIF uddeler guldmedaljer til de nykårede danske mestre.

Der blev sendt lidt mærkelige blikke fra nogle af Brøndby-spillerne, da de skulle hyldes efter kampen mod FC Nordsjælland mandag aften.

Her havde Brøndby netop sikret sig det danske mesterskab for første gang i 16 år. Og undervejs i mesterskabstørken er der sket en mindre forglemmelse i Brøndby-truppen.

Det var nemlig tydeligt at se, at flere af dem ikke var helt klar over, at de skulle have to medaljer over hovedet inden pokaloverrækkelsen.

- Ja, jeg var overrasket. Det var ikke lige noget, jeg vidste. Men det er jo kun fedt, kan man sige. Jeg er utrolig glad og stolt, siger Brøndby-anfører Andreas Maxsø til TV 2 SPORT.

Det er bestemt ikke tilfældigt, at spillerne mandag aften rendte rundt med to guldmedaljer om halsen.

Det fungerer på den måde, at både Dansk Boldspil-Union (DBU) og Danmarks Idrætsforbund (DIF) uddeler en guldmedalje til de nykårede danske mestre.

Heller ikke Maxsøs forsvarskammerat var klar over, at den fungerede på den måde.

- Det var overraskende, men jeg synes jo egentlig, at når man vinder det danske mesterskab, så kunne man have fået tre medaljer. Det synes jeg faktisk, siger Hjörtur Hermannsson til TV 2 SPORT med et smil.

Stolt kaptajn

Mesterskabet var det første hos Brøndby siden 2005.

Derfor havde både klubben og tilhængerne selvsagt tørstet efter en guldmedalje i mange år, hvorfor forløsningen anden pinsedag smagte ekstra godt.

- Det er fuldstændig vanvittigt. Vi har ventet på det her i rigtig, rigtig mange år, og nu står vi her endelig. Det har været en vanvittig sæson, og vi har bare kløet på. At vi står her med det danske mesterskab er helt fantastisk, siger Maxsø.

Mesterskabet betyder, at Brøndby nu kan se frem til en europæisk rejse i næste sæson. De danske mestre træder således ind i Champions League Playoff-runden.

Det betyder, at de blot skal slå et enkelt hold ud for at komme med i Champions League-gruppespillet. Lykkes det ikke, så skal Brøndby spille Europa League-gruppespil.