Fodbold

Brøndbys 61 point er et tegn på ’historisk svingende’ sæson

Coronapandemien og færre hold i Superligaen har gjort, at Superliga-vinderne kun fik 61 point.

61 point.

Det var alt, hvad Brøndby skulle bruge for at sikre sig det danske mesterskab.

Det har været historisk svingende, at de tre klubber er gået så meget op og ned

Flemming Toft, fodboldkommentator TV 2 SPORT

Sejren og de sidste tre point kom i hus, da de vandt 2-0 og FC Nordsjælland mandag aften.

Pointantallet er det laveste, et hold har vundet med, siden den nye Superliga-struktur blev indført til 2016/2017-sæsonen. Derudover skal vi helt tilbage til AaB’s mesterskab i 2014 for at finde et lignende lavt pointgennemsnit.

Ifølge TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker skyldes det lave pointantal især to ting.

- Det er en tendens, der er i hele Europa. Der er nærmest ikke en liga, der ikke har haft et lavt pointantal hos vinderen – måske på nær lige Serie A. Det er uden tvivl coronasituationen, der har påvirket det hele. Holdene har været mere ustabile, fordi de har skulle bruge flere spillere og flere ressourcer, siger Mads Junker.

Dertil kommer, at der efter sidste års Superliga-sæson var tre hold, der rykkede ned, imens det kun var Vejle, der rykkede op fra 1. division. Dermed gik man fra 14 til 12 hold i ligaen.

Dette har øget det generelle niveau i Danmarks bedste række, mener Junker.

- I forhold til sidste sæson er de to dårligste hold fjernet. Pointantallet vil ofte falde lidt, da holdene bliver bedre. Dermed er der også større mulighed for at smide point undervejs, da modstanden er større, siger han.

Pointantallet har gjort det spændende

Det lave pointantal har også betydet, at der var tre hold, der i sidste spillerunde i ligaen havde muligheden for at sikre sig mesterskabet.

Brøndby, FC Midtjylland og FC København havde alle tre en chance, men guldet endte altså hos førstnævnte. Ifølge fodboldkommentator Flemming Toft er det også et tegn på, at de tre hold har været svingende.

- Det har været meget ujævnt for både Brøndby, FC Midtjylland og FC København. De har alle haft hver deres periode. Når man ser bort fra FCK’s kamp mod Randers, er de kommet stærkt til sidst, og de har været bedst i mesterskabsspillet. FCM var stærke tidligt, imens Brøndbys kurve er gået op og ned. Der har ikke været noget konstant ved de tre hold, siger Toft.

- Så det har været et meget ujævnt niveau, men det har så givet den her spænding. Det har været historisk svingende, at de tre klubber klubber er gået så meget op og ned. De har hele tiden haft deres op- og nedture på skift. Det har givet forholdsvist få point, men har også gjort det spændende.

Brøndby vandt ligaen med 61 point, imens FC Midtjylland havde 60, og FCK fik 55 point.