EM fodbold

Danmarks 'EM-kanin' fældede en tåre, da drømmen blev opfyldt

TV 2 SPORTs fodboldredaktør og ekspert er overrasket over, at Kasper Hjulmand har fundet plads til Anders 'AC' Christiansen i EM-truppen.

Tre landskampe. Ingen af betydning.

Det er, hvad Anders 'AC' Christiansen står noteret for. Men i juni og juli vil Malmø FF-spilleren få muligheden for at øget antallet af kampe for det danske nationalmandskab.

Tirsdag aften blev han således udtaget til landstræner Kasper Hjulmands EM-trup, der i alt tæller 26 spillere.

- Det var et positivt chok, og jeg fældede også en lille tåre. Det er uvirkeligt. Jeg tror ikke, det er gået op for mig, siger Anders 'AC' Christiansen til TV3+ om opkaldet fra den danske landstræner.

Midtbanespilleren, der i sidste sæson blev kåret som den mest værdifulde spiller i Allsvenskan, var senest i aktion for landsholdet i 2015, hvor Danmark tabte en testkamp til Frankrig.

Han har dog været udtaget flere gange siden - senest i september sidste år. Her sad han på bænken til kampene mod England og Belgien.

'AC' er kaninen i hatten

Og derfor er det også et valg, der kommer bag på TV 2 SPORTs fodboldredaktør, Carsten Werge.

- Han har gjort det fantastisk i Malmø FF. Han har været årets spiller i Sverige, hvor han som central midtbanespiller har scoret masser af mål. Men han må siges at være kaninen i hatten.

Også TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker ser valget af Anders Christiansen som en stor overraskelse.

- Det er ikke én, der har været omkring landsholdet i de seneste kampe, hvor vi har set Jens Jönsson og Lasse Schöne, der jo er to spillere, der har spillet fast for deres klubber i foråret.

- Vurderingen kan selvfølgelig have været, at Hjulmand vil få en helt anden type type ind på holdet med 'AC'. Han må have set noget, der har en ekstra værdi til hans muligheder. Det er også en spiller, som han havde i Nordsjælland, så det er en spiller, han kender kvaliteterne på, siger Mads Junker.

Kasper Hjulmand var i perioden 2011-2014 cheftræner for FC Nordsjælland, hvor han blandt andre havde Anders 'AC' Christiansen til rådighed.

Cornelius og 'Zanka' springer i øjnene

Anders 'AC' Christiansen er ikke den eneste overraskelse, der tirsdag var at finde, da EM-truppen blev præsenteret ved et show i Carlsberg-byen i København.

Ifølge Mads Junker er det en mindre overraskelse, at der er fundet plads til Parma-angriberen Andreas Cornelius, der i denne sæson har haft svært ved at finde netmaskerne.

- Det er rigtig fint, at han er med, men det er for at give mange angrebsmuligheder. De er meget forskellige, Kasper Dolberg, Cornelius og Jonas Wind. Han vil være en joker, som kan bruges, når fysikken skal spille ind. Han bliver nok ikke starter, men han har nogle kvaliteter, der kan give et ekstra.

Ifølge Carsten Werge er det ligeledes en overraskelse, at FC Københavns Mathias 'Zanka' Jørgensen var blandt de 26 navne, der i juni skal spille tre EM-kampe i Parken mod henholdsvis Finland, Belgien og Rusland.

- Det er overraskende for mange. Han har haft en blandet sæson, som mange FCK-spillere har haft. Mange havde måske tænkt, om han ikke kunne prøvet noget nyt.

- Flere har peget på Andreas Maxsø, der i går løftede pokalen ude i Brøndby. Det er måske også - for mig - urimeligt. Jeg har ikke noget imod 'Zanka', men jeg synes egentlig, at Maxsø har præsteret på et højt niveau. 'Zanka' er selvfølgelig udtaget, fordi han trods alt har to slutrunder på sit CV, siger Werge.

EM begynder 11. juni og løber en måned frem.