Fodbold

Conte-exit er ikke godt for Eriksen, vurderer ekspert

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker kalder det en uvis tid, som Christian Eriksen går ind i efter Antonio Contes afgang i Inter.

Christian Eriksens tid i Inter har ikke været én lang dans på roser.

Danskeren havde svært ved at falde til under Antonio Conte, men det seneste halve år har Eriksen for alvor fundet sin plads.

Med en lidt mere tilbagetrukken rolle blev landsholdsdirigenten inkorporeret i startopstillingen, fordi han begyndte at forstå Conte. Men nu er Conte fortid i mesterskabsklubben, og det er ikke nødvendigvis godt for Eriksen.

- Det giver en uvished for Eriksen. For et halvt år siden havde det været fantastisk, fordi Eriksen var på vej ud af klubben, men nu er han jo blevet fast mand. Eriksen ved, hvad han har, men han ved jo ikke, hvad han får.

- Conte er blevet glad for Eriksen, og det er aldrig godt, når en træner, der tror på dig, forsvinder. Det er en uvis tid for Eriksen, vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

Der er ikke så mange Serie A-trænere, der er faldet bag over af Eriksens niveau

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker

Eriksen har nemlig med tiden tilpasset sig den velsmurte maskine i Inter. Danskeren har accepteret en lidt mere defensiv og låst rolle, hvilket har kastet en masse spilleminutter af sig.

- Situationen kan altid ændre sig med en ny træner. Så umiddelbart er det jo skidt for Eriksen, siger Junker.

Eriksen skal håbe på Premier League-træner

Når det stadig er uvist, hvem der skal tage over, er det svært at spekulere i, hvad fremtiden bringer for Eriksen.

Mads Junker har dog et helt klart ønske om, hvad der skal ske i Inter, hvis man sidder med de røde og hvide jubelbriller på.

- For Eriksen ville det være godt at få en Premier League-træner. Det skal være en træner, der kender Eriksen fra Premier League. Det vil være det bedste for ham.

I Italien har Eriksen således ikke fået det samme store gennembrud, som han gjorde i Tottenham.

- Der er ikke så mange Serie A-trænere, der er faldet bag over af Eriksens niveau her det seneste halvandet år. I Italien ser man Eriksen som en del af den velsmurte Inter-maskine, men han har jo ikke været dirigenten eller nøglespilleren.

- Den titel havde han i Premier League, og derfor vil det være godt med en træner fra den periode, mener Junker.

Her peger han på, at Mauricio Pochettino ville være det oplagte valg, men at det selvsagt ikke sker, fordi han for få måneder siden skrev under med Paris Saint-Germain.

Derfor kunne Nuno Espirito Santo være en mulighed. Portugiseren er netop stoppet som træner i Wolves, hvor han har haft stor succes.

På rygtebasis er det dog lige nu Lazio-træner Simone Inzaghi, der er favorit til at overtage trænersædet i Inter.