Dansk fodbold får en ny 3. division

Divisionsforeningen ændrer på formatet i de bedste danske fodboldrækker, når en ny 3. Division ser dagens lys efter sommerferien.

Dansk topfodbold ændrer udseende.

For efter sommerferien får dansk herrefodbold nemlig en ny 3. Division. Det oplyser Divisionsforeningen torsdag eftermiddag i en pressemeddelelse.

Allerede sidste år præsenterede Divisionsforeningen planerne om at splitte den nuværende 2. Division op i to rækker á tolv hold, og torsdag kom det altså frem, at den "nye" række i dansk fodbold skal hedde 3. Division. Dermed får de fire øverste rækker i dansk herrefodbold samme struktur med 12 hold i hver række. I alle rækker spilles der med slutspil i henholdsvis top seks og bund seks, som vi kender det fra Superligaen.

- Vi glæder os rigtig meget over, at alle fodboldfans i Herre-DM fremover vil opleve intensiteten med grundspil og slutspil, når strukturen bliver ens i alle fire rækker, siger direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen, og tilføjer:

- Så uanset om man er fan af en klub i 3F Superliga eller i 3. Division, så vil man mærke det enorme drama, der er op til afslutningen af et grundspil – og så igen senere samme sæson, hvor kampen om mesterskab og op- og nedrykning skal afgøres.

En 2. Division skæres fra

I de sidste mange år har der været to puljer i den danske 2. Division - én i øst og én i vest. Men det bliver altså nu ændret, så der fremover kun er én 2. Division og så altså en ny 3. Division. Begge rækker bliver landsdækkende.

På grund af coronapandemien rykkede der kun to hold ned fra 2. Division sidste sæson – og derfor har 2. Division i år været ekstraordinært udvidet til 2 gange 14 hold. Otte af de hold rykker ned i Danmarksserien efter denne sæson, mens otte af de hold får plads i den nye 3. Division sammen med de fire oprykkere fra Danmarksserien.

De to vindere af årets to 2. Divisions-puljer rykker naturligvis op i 1. Division, mens nummer to til nummer seks får plads i 2. Division i næste sæson, hvor også de to nedrykkere fra 1. Division får plads.

I strukturen, som allerede nu er indført i Superligaen og 1. Division, indledes sæsonen med 22 runders grundspil, hvor alle møder hinanden ude og hjemme. Derefter splittes rækken op i en top seks og en bund seks, hvor der venter et slutspil på ti runder, hvor oprykning og nedrykning skal fordeles.

Formatændringen har ingen betydning for Superligaen og 1. Division, der allerede nu kører efter dette format. Ændringen indføres fra og med den kommende sæson efter sommerferien.