Fodbold

Dette øjeblik vil Conte aldrig glemme

Antonio Conte har torsdag offentliggjort en farvel-hilsen til Inter på sin Instagram-profil. Særligt ét øjeblik vil han aldrig glemme.

Antonio Conte stoppede i den grad, mens legen var god i Inter.

For den italienske fodboldtræners sidste præstation i Inter var nemlig at vinde Scudettoen, det italienske mesterskab.

Onsdag blev det officielt meldt ud fra mesterklubbens side, at Antonio Conte stopper som træner for Inter efter denne sæson. Og torsdag kom den første reaktion så fra den 51-årige fodboldtræner selv, da han offentliggjorde en farvelhilsen på sin Instagram-profil.

- Hvilken rejse det har været i disse to år. Hver dag har vi været i stand til at udvikle mere styrke, beslutsomhed, vilje og opofrelse. På den måde har vi formået at bryde den middelmådighed, som vi ofte er omgivet af. Ingen undskyldninger, ingen undskyldninger - bare arbejde, arbejde og arbejde kombineret med respekt og uddannelse.

Sådan indleder Antonio Conte sit skriv på Instagram, hvor han ikke kommer ind på årsagerne bag bruddet mellem ham og Inter.

Fremhæver særligt øjeblik

Antonio Conte havde ellers stadig et år tilbage af sin kontrakt med milaneserne, som han kom til i 2019. Italieneren nåede altså at være ansat i Inter i to sæsoner. I første sæson blev det til sølv, og i den netop færdigspillede sæson vandt Inter altså det første mesterskab i 11 år.

- Vi bragte Scudettoen tilbage til Inter efter 11 år, men frem for alt bragte vi Inter tilbage, hvor klubben hører til med tanke på historie og tradition. Tak til alle, der gjorde det muligt. Spillere, stab, præsidenten, ledere og alle de mennesker, der har hjulpet os og støttet os i disse to år.

Og netop søndagens mesterskabsfejring frembragte dét øjeblik, som Antonio Conte i særlig høj grad vil huske fra sin tid hos Inter.

- Jeg vil gerne sige til Inters fans, der som alle andre har haft en meget svær periode på grund af pandemien, at vi altid har følt deres støtte, varme og nærhed.

- Billedet af jeres jubel, da vi hævede Scudettoen foran jer fra toppen af San Siro, vil jeg altid bære med mig. Tak!

Sådan afslutter Conte sin Instagram-hilsen. Øjeblikket, som træneren fremhæver, fandt sted efter Inters sidste kamp i sæsonen søndag eftermiddag. For efter at pokaloverrækkelsen inde på selve stadion bevægede Antonio Conte og resten af Inter-holdet sig op i et af de ikoniske tårne på San Siro og løftede pokalen foran det menneskehav af Inter-fans, der havde forsamlet sig foran stadion.

Det vides endnu ikke, hvor Antonio Conte nu skal være træner. Inter har ej heller præsenteret en ny træner til den kommende sæson.

Herunder kan du læse Antonio Contes farvel-hilsen i sin helhed: