Fodbold

Zidanes afsked lander midt i en større kabale

Zinedine Zidane stopper i Real Madrid med øjeblikkelig virkning. Dermed skal endnu en storklub på trænerjagt.

Fodboldsæsonen er omgående afløst af rygtesæsonen.

Flere storklubber er angiveligt på vej mod et trænerskifte, mens blandt andre Real Madrid, Inter og Tottenham helt sikkert skal finde en ny træner.

- Jeg erindrer ikke, at det har været så udtalt med så mange store klubber på én gang. Det kan have en dominoeffekt. Når først én træner ryger, kan andre se nogle åbninger. Conte er fortid i Inter, og nu kan han måske se, at der er en åbning et andet sted, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

Efter Zinedine Zidanes afsked med Real Madrid samler vi her de seneste rygter om Europas største fodboldklubber.

Real Madrid

  • Zinedine Zidane har sagt op
  • Raul, Antonio Conte og Joachim Löw nævnes som efterfølgere
  • Allegri var på vej, men Real Madrid var for langsomme til at melde noget ud

Mads Junker vurderer:

Missede Real Madrid en mulighed, hvis det er sandt, at de var for langsomt ude hos Allegri?

- Mange trænere kan være træner i Real Madrid i den forstand, at det er en klub uden spillestil. Der er ikke samme forventning til, hvordan man skal spille som i Barcelona. Real Madrid misser muligheden for en toptræner, der har leveret resultater, men de skal nok finde en anden toptræner.

Hvem skal så være træner i Real Madrid?

- Jeg synes ikke, at der er nogen, der står helt lige for. Jeg tror ikke, de kigger så meget i LaLigas egen andedam.

- Raul skal nævnes, fordi han er Raul og er træner for Castilla (Real Madrids andethold, red.). Det ville minde om Zidanes vej til Real Madrid-jobbet. Det er det klubmæssige valg.

- Antonio Conte er i spil, fordi hans navn er så stort, og fordi han har vundet mesterskaber i Italien og England. Det er det, som klubpræsident Antonio Perez kigger på. Af udenlandske kandidater er han oplagt. Joachim Löw har været landstræner i lang tid, og der er bare stor forskel på det og så at komme til Spanien uden at kunne sproget.

Inter

Mads Junker vurderer:

- Jeg synes, det ville være et godt match med Simone Inzaghi, fordi klubben er meget topstyret med de kinesiske ejere. Conte kunne godt stå i modvinden og holde fast på sit eget. Det er jeg ikke sikker på, at Simone Inzaghi kan. Der skal man have fat i Sarri, Mourinho eller Conte.

- Inzaghi har gjort det godt i Lazio, men stadig ikke overbevisende med blik på at få succes i Europa. Det må være målet at spille en rolle i Europa, og her er jeg usikker på Inzaghi. Ancelotti, Sarri eller Gasperini kunne være spændende at se i Milano-klubben.

Juventus

  • Andrea Pirlo er stadig på kontrakt, men ifølge flere medier er han på vej væk
  • Massimiliano Allegri nævnes som afløser

Mads Junker vurderer:

- Det giver rigtig god mening med Allegri til Juventus. Udover at det også er et selvmål i den forstand, at Juventus netop ville væk fra den type gamle, garvede trænere. Man prøvede andre typer trænere end dem, der kun fungerede indenlands. Allegri gav dem mesterskabet år efter år, så det giver supergod mening at vende tilbage til en sikker træner. Juventus har kigget indad og erkendt, at deres taktik ikke har fungeret.

Hvad gør Juventus' - måske daværende - cheftræner Andrea Pirlo nu?

- Pirlo står skidt, hvis han er fortid i Juventus. Det er det, der er faren, når man tager et stort job fra start af. Der er mange store navne før ham, som har knækket halsen før ham. For eksempel Seedorf fra Milan, som nærmest forsvandt ud af glemslen. Jeg kan godt forstå, at Pirlo ikke sagde nej til det, men det havde nok givet mening, at han havde kørt videre på Juventus’ næstbedste hold.

- Han kan kun gå ned ad bakke herfra. Ingen topklub vil se på det her og tænke, at de vil have mere af det, Pirlo fik frem i sit hold.

Tottenham

  • José Mourinho blev fyret i april, siden har Ryan Mason taget midlertidigt over
  • Mauricio Pochettino nævnes som afløser, selvom han er træner i PSG

Mads Junker vurderer:

- Jeg synes, det lyder fuldstændig vanvittigt. I hvert fald i den forstand, at han lige er startet i PSG på sit projekt. Han vandt godt nok ikke mesterskabet, men det vil godt nok være vildt, hvis PSG vil lade ham gå. Ligesom det vil være det, hvis han vil vende tilbage til koncept i Tottenham, som er langt fra det, han forlod. Eriksen er væk, Kane er væk, og Alli fungerer ikke. Han er kommet videre og taget et skridt op.

- Når der er tre-fire topklubber på markedet, som mangler en toptræner, ville det være Inter eller Real Madrid, som står og trækker. Ikke Tottenham.

Lille

Mads Junker vurderer:

- Det er overraskende, men giver samtidig mening, at Galtier stopper. Han har været med på en utrolig rejse, og bare det at vippe PSG af pinden er en kæmpe bedrift. Lille har et spændende hold, men også med ældre spillere. Det ligner ikke et hold, som kan få meget mere ud af potentialet. Galtier er i høj kurs flere steder – Lyon og Monaco og klubber som dem vil være interesseret. En fjer i hatten for ham at tage mesterskabet – han vil stå tilbage som helten, der gjorde det.