'AC' blev 15. dansker i en CL-finale - se hele listen her

Andreas Christensen blev lørdag aften den 15. i rækken af danske fodboldspillere, der har optrådt i finalen af Europas fineste klubturnering.

Andreas Christensen spillede lørdag aften sin største kamp i karrieren.

For her var den danske forsvarsspiller en del af den Chelsea-trup, der mødte Manchester City i Champions League-finalen.

Danskeren blev skiftet ind i første halvleg og spillede en stor anden halvleg, da Chelsea vandt 1-0 i Porto.

Den seneste dansker til at optræde i en Champions League-finale var Christian Eriksen i 2019, hvor han med Tottenham tabte finalen til Liverpool.

Herunder får du overblikket over de 14 danskere, der indtil nu har spillet i en finale i Europas største klubturnering:

15 danskere i CL-finalen

 1. Johnny Hansen i 1974 og 1976 for Bayern München

  I 1974 blev der spillet to finaler mod Atlético Madrid, da den første endte 1-1. To dage senere vandt Hansen og Bayern med 4-0. To år efter fik den danske højre back igen fuld spilletid, da St. Etienne blev slået 1-0.

 2. Allan Simonsen i 1977 for Borussia Mönchengladbach

  Vejlenseren udlignede til 1-1 i finalen mod Liverpool, men englænderne vandt trofæet med en 3-1-sejr.

 3. Birger Jensen og Jan Sørensen i 1978 for Club Brugge

  I målet blev Birger Jensen overlistet af Liverpools Kenny Dalglish, der scorede finalens eneste mål. Jan Sørensen fik fuld spilletid i Club Brugges angreb.

 4. Lars Bastrup i 1983 for Hamburger SV

  Danskeren blev udskiftet i løbet af anden halvleg. På det tidspunkt havde han været med til at fejre holdkammeraten Felix Magaths 1-0-scoring mod Juventus. Det blev kampens eneste mål.

 5. Lars Lunde i 1987 for Bayern München

  I et forsøg på at vende FC Portos 2-1-føring blev Lars Lunde sendt på banen med otte minutter tilbage af finalen. Danskeren kunne dog ikke redde Bayern München fra et nederlag.

 6. Jan Heintze, Søren Lerby og Ivan Nielsen i 1988 for PSV Eindhoven

  Danskertrioen var med i 120 målløse minutter i finalen mod Benfica. I straffesparkskonkurrencen scorede både Ivan Nielsen og Søren Lerby, og PSV vandt den dramatiske dyst med 6-5.

 7. Michael Laudrup i 1992 for Barcelona

  Den danske stjerne spillede alle 120 minutter for Barcelona, der endte med at vinde finalen over Sampdoria med 1-0 på et mål af Ronald Koeman i den forlængede spilletid.

 8. Peter Schmeichel i 1999 for Manchester United

  I tillægstiden gik den store danske målmand med frem på det hjørnespark, hvor Teddy Sheringham udlignede til 1-1 mod Bayern München. To minutter senere scorede Ole Gunnar Solskjær sejrsmålet i Schmeichels sidste kamp for United.

 9. Jon Dahl Tomasson i 2005 for AC Milan

  Den danske angriber blev skiftet ind i det 85. minut i finalen mod Liverpool. Opgøret endte 3-3, og da der ikke blev scoret i den forlængede spilletid, skulle kampen afgøres i straffesparkskonkurrence. Tomasson scorede på sit forsøg fra de 11 meter, men Milan brændte tre forsøg og tabte.

 10. Daniel Agger i 2007 for Liverpool

  Den dengang 22-årige forsvarsspiller spillede hele finalen mod AC Milan, som vandt 2-1. Agger lagde op til Liverpools reducering i næstsidste minut af den ordinære spilletid.

 11. Christian Eriksen i 2019 for Tottenham

  Den danske midtbanespiller spillede hele kampen, da Tottenham i 2019 mødte Liverpool i en ren engelsk Champions League-finale.

  Eriksen og Tottenham tabte finalen 0-2 på Metropolitano Stadium i Madrid. 

 12. Andreas Christensen i 2021 for Chelsea

  Den danske forsvarsspiller kom ind kort før pausen, da Thiago Silva gik ud med en skade. 'AC' gjorde en fornem figur i anden halvleg, hvor han var med til at sikre, at Manchester City ikke fik scoret.

  Chelsea vandt kampen 1-0.