Brøndby indberettet efter guldkamp

Disciplinærinstansens formand, Jens Hjortskov, slår fast, at de endnu ikke har besluttet, hvorvidt der åbnes en sag mod Brøndby IF.

Mandagens historiske og kaotiske guldfest kan få konsekvenser for Brøndby IF.

Selvom DBU’s disciplinærinstans endnu ikke har besluttet, om de vil åbne en sag, bekræfter de over for TV 2 SPORT, at de har modtaget en indberetning fra dommer Jakob Kehlet.

- Vi er der, hvor vi har fået dommerens indberetning, og DBU’s sekretariat skal til at kigge på den, siger disciplinærinstansens formand, Jens Hjortskov, fredag.

Under kampen var der gang i den bĂĄde pĂĄ banen og pĂĄ tribunen, hvor blandt andet romerlys var en del af kulissen, der senere udviklede sig til en guldfest.

Disciplinærinstansens formand oplyser, at han endnu ikke selv har kigget på dommerens indberetning, men at den typisk kan indeholde punkter som ”romerlys, kasteskyts som ølkrus og trommestikker samt baneindløb”.

- Dommerens indberetning er ikke det eneste, vi kigger pĂĄ. Men det er den, vi tager udgangspunkt i, siger han.

Da Brøndby IF ikke har flere kampe i denne sæson, har de ikke travlt, og derfor er det hele stadig på et tidligt stadie.

- Nu er vi bare ved at forberede og gøre klar til at kigge på sagen. Om der bliver en sag, ved vi ikke noget om. Og hvis der bliver en sag, kan jeg ikke sige noget, hvorvidt de bliver sanktioneret.

Derfor vil han heller ikke komme ind pĂĄ en eventuel straframme.

Har fulgt med fra sidelinjen

Dommerens indberetning indeholder det, der er foregĂĄet under kampen og umiddelbart efter.

Derfor indeholder den ikke noget fra optakten, hvor Brøndby-fans sang ”bøsserne fra Farum af” mod FC Nordsjælland-spillerne.

Brøndby-fansene råber "bøsserne fra Farum af" til FC Nordsælland-spillerne ved ankomst til stadion. Video: TV 2 Sport

Efter slutfløjtet sluttede flere og flere tilskuere uden billet sig til festen inde på stadion, og dermed blev coronarestriktioner om et tilskuerloft ikke overholdt.

Sådanne episoder kan disciplinærinstansen selv tage op, hvis de mener, det er brug for det. Jens Hjortskov vil dog ikke oplyse, om der bliver set på disse hændelser.

- Der kan være andre ting, vi bliver gjort opmærksom på fra anden side af. Det kan være fra journalister eller fra folk, der henvender sig til os.

- Jeg har selvfølgelig også set, hvad der var af ting i medierne og i transmissionen. Men vi er slet ikke så langt endnu, at jeg kan sige mere end det, siger disciplinærinstansens formand.

Disciplinærinstansen regner med at melde noget mere konkret ud engang i næste uge.

Pokaloverrækkelse blev udsat

Da kampen var slut, og Brøndby havde sikret sig guldet med en 2-0-sejr, strømmede mange hundrede personer ind på banen. Det fik spillerne til at løbe i omklædningsrummet, mens tilskuerne blev vist ud på tribunerne i løbet af en halv time.

Efter det fik fansene på stadion selskab af ligesindede uden for billetportene. Politiet havde nemlig af sikkerhedsmæssige årsager anbefalet Brøndby at åbne portene.

- Udefra set så det måske voldsomt ud, men det var koordineret i tæt samarbejde med politiet og myndighederne, udtalte Brøndbys sikkerhedschef, Mickel Lauritsen, onsdag.

Beslutningen om at åbne portene for at undgå voldsomme personskader indebar dog den uhensigtsmæssige konsekvens, at personer uden billet blev blandet med personer fra forskellige sektioner. Derfor er vi nu i en proces med politi og myndigheder om, hvordan vi kan undgå en eventuel lignende situation i fremtiden.

Statsminister: Ligegyldigt, hvor vi er henne

Onsdag udtalte statsminister Mette Frederiksen sig ogsĂĄ om scenerne fra Vestegnen:

- Det er ligegyldigt, hvor vi er henne, og hvad vi laver, og ligegyldigt hvor glade vi er over, at Brøndby endelig efter 16 år fik mesterskabet. Uagtet situationen har vi behov for, at alle overholder de regler, der er. Hvad end det er mundbind eller afstand, siger statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde om investeringer i det københavnske idrætsliv.

- Jeg har set, at Styrelsen for patientsikkerhed har været ude med en meget klar anbefaling om, at folk bliver testet, fordi der var smittede på stadion. For os gør det ingen forskel, om det er i den ene eller anden sammenhæng, reglerne ikke bliver overholdt. Og nu skal folk gå ud og blive testet, lød det fra Mette Frederiksen.

17 personer fra Brøndby-festen er registreret smittet med coronavirus.