EM fodbold

I dag får tre spillere Hjulmand til at bide negle

Landstræner Kasper Hjulmand kommer til at bide negle og frygte skader, når tre danske landsholdsspillere lørdag skal i kamp kort tid inden EM.

Fredag rejste hovedparten af det danske landshold til Østrig for at forberede sig frem mod EM.

Men ombord på flyet manglede tre spillere fra den EM-trup, som landstræner Kasper Hjulmand udtog tirsdag aften. For tre spillere er nemlig endnu ikke helt færdige med sæsonen i deres respektive klubber.

Det gælder for Andreas Christensen, der lørdag aften deltager i Champions League-finalen med Chelsea, samt Christian Nørgaard og Mathias Jensen, der spiller Premier League-oprykningsfinale med Brentford lørdag eftermiddag. Og når de to store kampe løber af stablen, så bliver det med en nervøs landstræner foran fjernsynet.

Hvor meget kommer du til at sidde og bide negle?

- Rigtig, rigtig meget.

- Det er klart, at jeg ønsker det bedste for spillerne. For det første er det jo fantastiske kampe at spille. Tænk engang, hvis Brentford ryger i Premier League. Og tænk engang, hvis 'AC' (Andreas Christensen, red.) med Chelsea vinder Champions League. Jeg ønsker det bedste for spillerne, siger Kasper Hjulmand, der dog frygter for skader:

- Men samtidig håber jeg bare ikke, at de kommer til skade. Og at der ikke sker noget med dem. Men den bedste måde ikke at komme til skade på, det er at give den fuld skrue og spille og kæmpe for at vinde kampene. Det er jeg sikker på, de gør.

Vil eksperimentere i første testkamp

Når Christensen, Nørgaard og Jensen er færdige med deres kampe lørdag, sætter de også kursen mod Østrig, hvor Danmark spiller første EM-testkamp mod Tyskland den 2. juni.

Og netop de tre er formentlig blandt de spillere, som der vil blive taget lidt særligt hensyn til i begyndelsen af den danske træningslejr frem mod EM. For i første omgang handler det for Kasper Hjulmand og staben at sikre den rette grad af belastning for alle spillere i EM-truppen.

- Det første stykke tid drejer sig om at få lavet en god vurdering af spillerne. Der er nogle, der har spillet rigtig, rigtig meget, mens andre måske ikke har spillet så meget på det sidste. Andre kommer måske med små skavanker. Så den første del af lejren drejer sig om sådan at få nivelleret vores spillere, så vi kan arbejde lidt mere i sync efter den første testkamp, siger Kasper Hjulmand.

Og landstræneren understreger, at der kan blive eksperimenteret en smule med startopstillingen til testkampen mod Tyskland i næste uge.

- Vi spiller altid for at vinde kampene og få mest ud af dem rent taktisk. Men der er måske enkelte, der ikke skal spille. Og der er nogle, der skal spille meget. Og så er der nogle konstellationer, vi gerne vil prøve, så vi kan blive lidt klogere, siger Hjulmand.

Efter træningslejren i Østrig og testkampen mod Tyskland den 2. juni i Innsbruck rejser landsholdet igen hjem til Danmark. Her venter endnu en testkamp mod Bosnien-Hercegovina den 6. juni, inden EM-slutrunden for Danmarks vedkommende begynder den 12. juni med kampen mod Finland i Parken i København.

EM begynder den 11. juni med en kamp mellem Italien og Tyrkiet.