Fodbold

Juventus erstatter Pirlo med gammel kending

Juventus erstatter Andrea Pirlo med Massimiliano Allegri, der trænede trænede klubben fra 2014 til 2019.

Juventus har fundet afløseren for Andrea Pirlo, der blev fyret tidligere fredag.

For fredag eftermiddag har den italienske storklub nemlig meldt ud, at den har valgt at genansætte Massimiliano Allegri som ny cheftræner. Det skriver Juventus på sin hjemmeside.

Den 53-årige italiener var træner for Juventus fra 2014-2019, og nu er han altså tilbage i Torino-klubben, der har skuffet så fælt i den netop færdigspillede sæson. her blev det blot til en fjerdeplads i Serie A og et tidligt exit i Champions League.

- Allegri vender tilbage til den trænerbænk, han kender så godt. Og til den klub han elsker - og som også elsker ham.

- Og nu er vi klar til at genstarte sammen med Allegri, hvor vi skal bygge vores fremtid sammen ved hjælp af hans enorme professionalisme, hans moralske styrke og hans brillante idéer både på og uden for banen. Med hans smil, der er hans kendetegn. Og med hans måde at forstå fodbold og livet på.

Sådan skriver storklubben på sin hjemmeside.

Fra Allegri til Sarri til Pirlo til Allegri

På de fem år, hvor Allegri tidligere var ansat i Juventus, blev det til fem mesterskaber, fire pokaltitler og to finale-deltagelser i Champions League, der dog begge blev tabt. Den 53-årige italiener har ikke haft andre trænerjob, siden han forlod Juventus for to år siden.

Allegri har tidligere stået i spidsen for AC Milan samt en række mindre italienske klubber. Inden da spillede han selv professionel fodbold i cirka 20 år. Det foregik også kun i hjemlandet.

Andrea Pirlo overtog cheftrænerposten i Juventus efter Maurizio Sarri, som i 2019 erstattede Massimiliano Allegri.

Selv om Sarri vandt mesterskabet med Juventus, så var det tydeligt, at de to parter ikke var det rigtige match. Sarri blev fyret i august sidste år, dagen efter at Juventus røg ud af Champions Leagues ottendedelsfinale efter et samlet nederlag til Lyon.

Derefter blev Pirlo, der på daværende tidspunkt mere eller mindre ikke havde nogen form for trænererfaring, hevet ind. Men det var altså heller ikke nogen succes.