Fodbold

'AC' fik speciel besked af træneren, da han blev skiftet ind

Chelsea vandt Champions League med en 1-0-sejr over Manchester City. Andreas Christensen begyndte på bænken, men han vidste, han ville få spilletid.

For anden gang i historien lykkedes det lørdag aften Chelsea at vinde Champions League.

Det skete med en sejr på 1-0 over Manchester City på mål af Kai Havertz. Danske Andreas Christensen, der havde siddet ude med en skade i tre uger, var ikke i Chelseas startellever – men han fik hurtigt en rolle i opgøret.

Danskeren blev nemlig skiftet ind efter 39 minutters spil, da en grædende Thiago Silva måtte forlade banen med en skade.

Selvom indskiftningen skete meget pludseligt, kom det ikke bag på den danske landsholdsspiller, der både inden kampen og kort før indskiftningen havde en god snak med sin træner, Thomas Tuchel.

- Han (Tuchel, red.) havde sagt, at hvis jeg ikke starter kampen, så slutter jeg den. Så jeg var egentlig klar på at komme på banen hele tiden, og så fik jeg at vide, da jeg gik på banen, at det skulle være ligesom mod Tottenham i ligaen. At jeg kommer ind, og så scorer vi. Og det var lige præcis det, der skete. Så ja, det var fedt, siger Andreas Christensen til TV 3+.

Få minutter efter indskiftningen af Andreas Christensen scorede Chelsea kampens eneste mål. Kai Havertz var hurtigt over en aflevering i dybden og var alene med Manchester City-målmand Ederson. I første omgang tog Ederson tyskerens forsøg, men Kai Havertz kunne let sparke riposten i et tomt mål.

Derefter bølgede kampen frem og tilbage, men i slutminutterne var der et stort pres på Chelsea. Her havde Andreas Christensen flere vigtige aktioner, blandt andet da han i overtiden blokerede et forsøg fra Phil Foden.

Men Andreas Christensen og resten af Chelsea-mandskabet holdt stand, og derfor kunne de lade sig hylde som vindere af Champions League 2021.