Fodbold

Bo Henriksen til FCM vil overraske Carsten Werge meget

Ifølge TV 2 SPORTs fodboldredaktør, Carsten Werge, kan det være et forsøg på at ruske op i truppen, hvis FC Midtjylland henter Bo Henriksen.

Ifølge flere medier er FC Midtjylland på nippet til at præsentere Bo Henriksen som ny cheftræner som erstatning for Brian Priske, der lørdag er skiftet videre til belgiske Royal Antwerp.

Skulle det ske, er det ikke just en ansættelse, TV 2 SPORTs fodboldredaktør, Carsten Werge, havde set komme.

- Det overrasker mig meget, at de mod stor sandsynlighed tager Bo Henriksen. Ikke fordi, jeg tvivler på hans kvaliteter eller evner som træner, for de er store, men profilmæssigt er det et lidt sjovt match.

- Jeg synes ikke, jeg kan se, at han passer 100 procent på profilen i FC Midtjyllands måde at gøre tingene på, men det kan jo være, de vil gøre det anderledes fra nu af. Han er jo en helt anden trænertype og meget mere farverig end de tidligere trænere, hvis vi lige ser bort fra Glen Riddersholm, siger Werge.

Bo Henriksen stoppede i AC Horsens i august sidste år efter seks år i klubben. Forinden stod han i spidsen for Brønshøj i syv sæsoner.

En bombe i omklædningsrummet

Ifølge Carsten Werge vil en ansættelse af Bo Henriksen være et friskt pust hos de succesfulde midtjyder.

- FC Midtjylland afsluttede jo sæsonen dårligt, så når han er inde i billedet nu, er det formentligt et ledelsesmæssigt forsøg på at smide en bombe i truppen for lige at ruske op i det hele og ruske op i et hierarki, hvor mætheden efter succes har indfundet sig.

Om samarbejdet ville blive en succes er dog svært at spå om, mener fodboldredaktøren.

- Det kan blive enten/eller.

- Bo er sådan en type, der kommer ind og fylder enormt meget og stiller store krav til sine spillere, men han er også deres kammerat. Hvis man tænker sådan på det, kan det blive meget vellykket, men i sidste ende vil det jo være resultaterne, der afgør det. Det kan blive et meget langt ægteskab, men det kan også blive et, der ikke holder længe, siger Werge.

Den ultimative test

Bo Henriksen er kendt for at skabe slagkraftige trupper med stor fysik, og selvom det også er en væsentlig faktor i FC Midtjylland, vil det stadig være en anden hverdag på et højere niveau, Bo Henriksen – måske – skal finde sig til rette i.

- Det vil være den ultimative test for Bo.

- FCM er jo ikke et hold, der entydigt satser på det polerede fodbold. De satser også meget på fysik. Men hvis det her sker, skal han nok vænne sig til at have spillere med større individuel kvalitet, end han har haft, og til at der nok er flere, der blander sig i arbejdet i Midtjylland i forhold til i Brønshøj og Horsens. Så han vil nok komme til at skulle afgive lidt af sin selvstændighed, siger Carsten Werge.

Siden Bo Henriksen stoppede i AC Horsens, har han været fodboldekspert hos NENT.