Fodbold

Brentford vinder milliardkamp - danskerkoloni klar til PL

For første gang i 74 år skal Brentford spille i Englands bedste fodboldrække. Danskerklubben vandt 2-0 over Swansea på Wembley foran små 12.000 fans.

Så skete det. Danskerne er klar til at indtage Premier League.

Brentford, der har hele syv danske spillere på lønningslisten, tager den tredje og sidste oprykningsplads til Englands fineste fodboldselskab efter en sejr over Swansea.

Thomas Franks tropper storspillede i milliardfinalen, hvor de kom hurtigt i kontrol efter to scoringer kort efter hinanden:

 • 1-0: 10' Ivan Toney
 • 2-0: 20' Emiliano Marcondes
 • Direkte rødt: 65' Jay Fulton

Kampen bliver kaldt milliardfinalen, fordi der er hele 1,6 milliarder kroner på spil til vinderen. Penge, der strømmer ind, fordi Brentford nu kommer op og får en bid af den gigantiske TV-aftale.

Premier League er den liga, der tjener allerflest penge på TV-aftaler. Og det bliver danskerkolonien nu en del af.

Brentford havde hele fire danskere i startopstillingen i dag, mens to danskere sad på bænken. I alt er hele 10 danskere en del af førsteholdet i Brentford:

Danskerne i Brentford

 • Henrik Dalsgaard (back)
 • Christian Nørgaard (midtbane)
 • Mathias Jensen (midtbane)
 • Emiliano Marcondes (offensiv)
 • Mads Roerslev (back)
 • Mads Bidstrup (midtbane)
 • Masd Bech Sørensen (forsvar)
 • Thomas Frank (træner)
 • Rasmus Ankersen (sportsdirektør)
 • Brian Riemer (assistenttræner)

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Klubbens danske cheftræner, Thomas Frank, havde lagt taktikken, og på banen var fire danskere i startopstillingen - Henrik Dalsgaard i forsvaret, Mads Roerslev, Mathias Jensen og Emiliano Marcondes på midtbanen.

Marcondes fik med sin scoring til 2-0 direkte indflydelse på resultatet, og generelt viste de danske aktører sig godt frem.

Brentford fik en drømmestart på opgøret efter ti minutter.

Swanseas keeper Freddie Woodman nedlagde angriberen Bryan Mbeumo i feltet, og fra straffesparkspletten var Brentford-topscorer Ivan Toney sikkerheden selv.

Scoringen var den 25-årige angribers 33. mål i 52 kampe, siden Brentford for et år siden købte ham i League One-klubben Peterborough.

Ondt blev værre for Swansea efter 20 minutter, hvor tre danskere bidrog til 2-0-målet.

Danskere skabte mål

Mathias Jensen var med i opbygningen til en kontra, som Marcondes med et kontrolleret spark omsatte til mål efter en fremragende assist af Roerslev.

Toney var meget tæt på at øge til 3-0 med et drømmemål øjeblikket efter, men overliggeren tog fra for det pressede walisiske mandskab.

Swansea forsøgte at svare igen efter pausen, men håbet døde reelt, da midtbanespilleren Jay Fulton efter 65 minutter fik rødt kort efter en alt for satset tackling på Mathias Jensen.

Brentford kørte forholdsvist roligt sejren hjem i slutfasen, hvor midtbanespilleren Mads Bidstrup fik et par minutter på banen og blev femte dansker på banen.

Christian Nørgaard blev på bænken i hele opgøret.

Allerede inden kampen var 47-årige Thomas Frank af sine danske trænerkolleger blevet kåret til årets træner i 2020.

Han støttes til dagligt blandt andre af landsmændene Brian Riemer og Rasmus Ankersen, der er henholdsvis assistenttræner og sportsdirektør.

Derudover deler Brentford også ejer, Matthew Benham, med den danske superligaklub FC Midtjylland.

Ud over Brentford har også Norwich og Watford tidligere sikret sig oprykning til Premier League. Trioen afløser Fulham, West Bromwich og Sheffield United i den bedste engelske række.