EM fodbold

Første opkald fra Hjulmand gjorde dansk EM-debutant mundlam

Joakim Mæhle debuterede på A-landsholdet i efteråret 2020 og kan nu se frem til at få slutrundedebut efter et meget specielt fodboldår for ham.

Tilbage i oktober 2020 var Joakim Mæhle rasende, fordi Genk ikke ville lade ham skifte til den franske storklub Marseille.

”No words” lød det kortfattet fra fodboldspilleren på Twitter, mens han nogle dage senere gik i langt flere detaljer over for TV 2 SPORT, efter at en drengedrøm blev knust.

Men lykken vendte for den danske forsvarsspiller. En måned inden havde han nemlig fået debut på det danske A-landshold, mens han i vinterens transfervindue skiftede til Atalanta.

Siden er det blevet til 20 kampe i Serie A, hvor Joakim Mæhle og Atalanta tog tredjepladsen, mens han også har sikret sig en plads til sommerens EM på hjemmebane.

- Jeg havde nok ikke troet på, at jeg skulle være en integreret del af landsholdet allerede og være skiftet til en top-3 klub i Italien og har fået en masse spilletid. Så det er jeg selvfølgelig stolt over, at det er gået rigtig, rigtig hurtigt, siger Joakim Mæhle til TV 2 SPORT.

Husker tydeligt første opkald fra Hjulmand

Indtil videre er det blevet til otte landskampe for den 24-årige forsvarsspiller. Debuten fik han 5. september 2020, hvor han blev skiftet ind efter 73 minutter i Danmarks 2-0-nederlag til Belgien i Nations League.

Joakim Mæhle ser tilbage på samlingen med glæde – og ikke mindst hvordan det var at blive udtaget til landsholdet for første gang i karrieren.

- Når man får det første opkald fra Kasper (Hjulmand, red.), bliver man mundlam og glæder sig helt sindssygt til at komme med landsholdet. Det er jo en drengedrøm, siger Joakim Mæhle og uddyber:

- Det at komme med første gang var helt utroligt og så at få den tillid, jeg har fået fra Kasper og de andre, har været fantastisk. Det har gjort, at jeg kunne vokse her på landsholdet og er kommet med til den første EM-slutrunde, der var mulig at komme med til.

EM begynder 11. juni. Danmark spiller første kamp 12. juni – her venter Finland. Derefter møder Joakim Mæhle og co. Belgien og Rusland.