Fodbold

'AC' var ved at miste stemmen efter CL-triumf

Andreas Christensen havde næsten mistet stemmen, men var klar på at fejre Chelseas CL-triumf hele natten.

Landsholdsforsvareren Andreas Christensen blev lørdag den første danske vinder af Champions League i 22 år.

Sammen med Chelsea var danskeren med til at besejre Manchester City med 1-0 i lørdagens finale i Europas største klubturnering. Midtstopperen startede på bænken, men kom i aktion kort før pausen.

- Jeg er ved at miste stemmen, og det sker normalt aldrig for mig. Det er kæmpe stort og svært at forstå lige nu, siger Andreas Christensen til 3+ efter triumfen.

Danskeren havde blot været på banen i få minutter, da tyske Kai Havertz scorede det, der endte med at blive finalens eneste mål. Herefter gjaldt det for Chelsea om at forsvare føringen.

- Vi har været så stærke til det, vi gjorde i anden halvleg, lige siden at Thomas Tuchel kom til (i januar, red.). Vi følte os komfortable, siger den danske forsvarer.

Nu skal den have max gas

Selv om Manchester City stillede op som engelsk mester, så havde Chelsea før lørdagens finale slået City to gange på halvanden måned.

- Vi gik ind til kampen med meget selvtillid, fordi vi havde slået dem to gange. Jeg synes dog ikke, at vi spillede så godt som de andre gange, siger Andreas Christensen.

Han blev en anelse forskrækket i slutfasen, da det blev vist, hvor mange tillægsminutter der var lagt til.

- Jeg tænkte; "hold kæft, det bliver hårdt det her, da han vidste syv minutter, siger Andreas Christensen, der var klar til den helt store fejring i den portugisiske havneby Porto, hvor finalen blev spillet.

- Det er ærgerligt, at vi har den her pandemi. Men jeg tror, at vi giver den max gas i aften. Vi finder en vej, siger han.

Peter Schmeichel er den seneste vinder af Champions League. I 1999 var målmandslegenden med til at sikre Manchester United en 2-1-sejr over Bayern München.

Martin Laursen var også med til at løfte pokalen med Milan i 2003, men danskeren sad på bænken i hele det opgør.