Fodbold

Brentford-oprykning skaber jubel i FC Midtjylland

For under en uge siden måtte FC Midtjylland skuffende nøjes med andenpladsen i Superligaen, men allerede nu er der god grund til at smile på 'Heden'.

Et dansk ordsprog siger, at når det regner på præsten, drypper det på degnen.

Et ordsprog, de formentlig kender alt til i FC Midtjylland, hvor de med stor glæde fulgte med, da danskerklubben Brentford med Thomas Frank i spidsen lørdag sikrede sig oprykning til Premier League for første gang i klubbens historie.

- Det er en kæmpe, kæmpe dag. Vi er sindssygt stolte på deres vegne, siger FC Midtjyllands direktør, Claus Steinlein, til TV 2 SPORT.

Men hvorfor er det, de går rundt og er stolte i det midtjyske over noget, der er foregået i London?

Brentford, der har ikke færre end syv danske spillere på kontrakt, er ejet af forretningsmanden Matthew Benham, der ligeledes ejer over halvdelen af FC Midtjylland. Derudover er danske Rasmus Ankersen både sportschef i Brentford og bestyrelsesformand i FC Midtjylland.

Det er med andre ord to klubber, der arbejder tæt sammen om at opnå sportslig og økonomisk succes.

Så da Brentford lørdag eftermiddag vandt 2-0 over Swansea i oprykningsfinalen på Wembley og sikrede sig en plads i verdens største fodboldliga, betød det samtidig, at også FC Midtjylland nu kommer til at stå i en stærkere position for fremtiden.

- For FC Midtjylland betyder det, at vi har en god mulighed for at sende spillerne videre til Premier League. Vi har mulighed for i samarbejde at udvikle os. Så det er en kæmpe dag for FC Midtjylland.

- Vi har altid arbejdet tæt sammen, og indtil nu har vi været på nogenlunde samme niveau, så spillerne kunne gå begge veje. Med Brentford i Premier League kan det være, der er dygtige spillere, som ikke er helt gode nok til Premier League, men som så er gode nok og passer perfekt til Midtjylland.

- På den måde får vi her i FC Midtjylland lidt nemmere ved at tiltrække spillere og være et springbræt til at komme i Premier League, siger Claus Steinlein.

FC Midtjylland blev i den netop overståede sæson nummer to i Superligaen efter guldvinderne fra Brøndby.