EM fodbold

Voldsom tackling gjorde Hjulmand nervøs

Brentford-spilleren Mathias Jensen blev tacklet hårdt i lørdagens oprykningskamp, men ifølge landstræner Kasper Hjulmand skulle han være klar igen.

Mathias Jensen var på vej mod sidelinjen med bolden, da Swansea-spilleren Jay Fulton kastede sig ned i en tackling og stemplede ham på akillessenen.

Brentford-danskeren faldt til jorden i smerter, og Jay Fulton modtog et rødt kort for situationen.

Efter at være blevet tilset af holdets læge kom Mathias Jensen heldigvis på benene igen, og han kunne sammen med resten af Brentford-mandskabet køre en 2-0-sejr over Swansea hjem og sikre oprykning til Premier League.

Men for den danske landstræner Kasper Hjulmand, der håber på at have en fuldstændig frisk Mathias Jensen med til sommerens EM, gav situationen omkring tacklingen alligevel bange anelser.

- Jeg synes også, den (tacklingen, red.) var rimelig voldsom. Det så ud som om, foden sad fast, så det ikke var så overlagt, som det så ud, men alligevel sad jeg da og blev lidt nervøs, siger Kasper Hjulmand på landsholdets pressemøde.

Hjulmand har siden været i kontakt med midtbanespilleren, der ikke skulle være i fare for at misse EM.

- Han rejste sig op og spillede kampen færdig, og jeg har hørt fra ham efterfølgende, så han er helt klar, siger Hjulmand.

Usikre på anden Brentford-danskers tilstand

Mens Kasper Hjulmand slap med skrækken omkring Mathias Jensen, er det fortsat uvist, hvor den anden Brentford-landsholdsspiller, Christian Nørgaard, står fysisk.

Nørgaard, der ellers normalt er fast mand for Brentford, sad på bænken i hele oprykningskampen, efter han har siddet ude flere kampe med en mindre skade.

Derfor ser man i landsholdslejren frem til at tjekke Nørgaards fysiske formåen, når han vender hjem til Danmark. Man regner dog med, at Brentford-spilleren nok skal være klar til slutrunden.

- Nu får vi Nørgaard ind, og vi har en ide om, at det ser fint ud, og at han ret hurtigt kan træde ind. Men det er klart, at vi selv må træffe vores beslutning og vores vurdering, når vi får ham ind.

- Men vi starter med at tjekke ham godt igennem og ser på, hvor langt han er. Vi har dog en ide om, at han, med de beskeder, vi har fået, hurtigt er klar til at træde ind, siger Hjulmand.

EM begynder den 11. juni med en kamp mellem Italien og Tyrkiet.