Fodbold

Bo Henriksen ny træner i FCM

Vicemestrene har deres navn på Brian Priskes afløser. Som ventet tager Bo Henriksen over som cheftræner.

Uden det store hemmelighedskræmmeri blev Bo Henriksen mandag præsenteret som cheftræner i FC Midtjylland.

Det skete ved et pressemøde, hvor Henriksens navneskilt afslørede nyheden allerede inden, hovedpersonen satte sig bag det.

Det skyldes sandsynligvis, at flere medier – herunder B.T. og Ekstra Bladet – erfarede ansættelsen af Bo Henriksen allerede lørdag, hvor Midtjylland solgte forgængeren Brian Priske til Royal Antwerp.

Direktør Claus Steinlein fortalte indledningsvist på pressemødet, at Bo Henriksen har været klubbens bedste bud på den næste træner – enten nu eller senere alt efter Brian Priskes situation. Det skyldes blandt andet, at Steinlein ser et stort fællesskab med Bo Henriksen.

- Vi har en stor tillid og en stor ærlighed over for hinanden. Det har meget med det menneskelige og værdierne at gøre, at vi har valgt Bo, fortalte Steinlein, inden hans telefon pludselig ringede.

I min kontrakt står ordet kærlighed. Det er noget af det smukkeste

Bo Henriksen

Afbrydelsen – i øvrigt forårsaget af direktørens datter – tog Steinlein med et smil, inden han muntert afslørede en lille detalje fra forhandlingerne med Bo Henriksen.

- Jeg har altid været den mest ambitiøse, men Bo spurgte alligevel: "Har du ikke glemt bonussen, hvis vi vinder en europæisk turnering?" Der tænkte jeg, at det var lige efter min bog, selvom det var sagt med et smil.

Historien bekræfter, at den nye træner er på linje med direktøren og dermed klubben. Men den viser også, at mandagens pressemøde bar præg af godt humør. I FCM virker de helt overbeviste om, at Bo Henriksen er manden, der skal sikre danske titler og europæiske gruppespil år efter år.

- Det her et et fedt sted med nogle mennesker, der har et værdisæt, jeg sætter ekstremt høj, sagde Bo Henriksen, da han omsider fik ordet.

- I min kontrakt står ordet kærlighed. Det er noget af det smukkeste. Og jeg ved, vi kan skabe noget sammen. Der er en historie i den her klub, der allerede er unik, men det vigtigste for mig er at præge kulturen, så vi kan skabe et miljø, hvor folk kan få lov til at overpræstere.

Bo Henriksen og FC Midtjylland har lavet en treårig aftale.