Fodbold

- Det er absurd, siger Eriksen om Contes afsked

Landsholdsspiller Christian Eriksen havde på ingen måde set det komme, at Antonio Conte ville stoppe i Inter efter Serie A-guldet.

Alle ved, at fodbold er en omskiftelig verden. Kontrakter er til for at blive brudt, og jobsikkerheden er sjældent i top.

Især når det kommer til klubtrænere, der bliver vurderet på resultater. Men når så resultaterne er upåklagelige, virker det spøjst at afbryde et samarbejde.

Det er dog alt andet lige, hvad der er sket i Inter. Christian Eriksen og resten af truppen sikrede sig for nyligt det italienske mesterskab, og blot få dage senere stoppede cheftræner Antonio Conte og Inter samarbejdet.

- Det var en kæmpe overraskelse. Det er meget specielt, når man lige har vundet et mesterskab med holdet og truppen. Det er absurd, fordi jeg læste om det, som alle andre gjorde. Og lige pludselig så var han væk, siger Eriksen til TV 2 SPORT.

- Vi har i princippet ikke nogen træner lige nu, så hvad der kommer til at ske, det ved jeg heller ikke.

Det var ingen hemmelighed, at Conte og Inter skulle have et evalueringsmøde efter sæsonen. Det er ganske normal kutyme.

Et sandt fodboldchok

Men at det ville tage den drejning, det gjorde, kommer meget bag på den danske landsholdsdirigent.

- Jeg havde overhovedet ikke set det komme. Vi vidste godt, de skulle have den her samtale, men det gjorde de også efter sidste sæson. Det kom som et sandt fodboldchok, for man havde ikke på fornemmelsen, at han ville væk nu. Eller at han stoppede eller blev fyret. Jeg ved ikke lige, hvordan det foregik.

Det ophørte samarbejde falder efter et halvår, hvor Eriksen for alvor fik spillet sig ind i varmen i Inter.

Danskeren fandt sig til rette i en mere tilbagetrukken position, og det kastede en masse spilleminutter af sig.

Derfor kan Eriksen heller ikke svare på, hvilken betydning det får for ham, at Conte nu er fortid i klubben.

- Jeg aner ikke, om det er godt eller skidt for mig. Jeg har ikke rigtig tænkt over det. Jeg har egentlig bare tænkt, at EM nu skal i gang. Og det er det, det handler om nu. Og så må jeg se, om vi har fået en træner, inden EM er slut. Og så kan man tage den derfra. Lige nu handler det om Danmark, og så bliver Inter lagt til siden.

Havde forskellige ideer om fodbold

I Italien var skriverierne mange om, at danskeren og Conte ikke havde verdens bedste forhold. Specielt i perioden, hvor Eriksen var meget henvist til bænken.

Spørger man landsholdsprofilen selv, så havde de to dog et godt forhold.

- Vi havde et professionelt forhold. Jeg havde et fint forhold til ham. Selvfølgelig havde vi nok nogle forskellige idéer om, hvordan fodbold skal spilles og leveres.

- Men personligt var der intet at sætte en finger på. Det handlede om at vinde, og det var det, vi gjorde. Og det kan jeg jo trods alt takke ham for. At jeg fik et trofæ.

Serie A-trofæet var Eriksens første trofæ siden 2014, hvor han vandt Super Cuppen i Holland med Ajax. I Ajax nåede danskeren at blive hollandsk mester tre gange, mens han også var med i pokaltriumfen i 2010.

Umiddelbart skidt for Eriksen

Eriksen ved nu ikke, hvad han vender hjem til i Milano. Og det er ikke nødvendigvis godt for Eriksen, at Conte ikke længere er træner i Inter.

Det er på trods af, Eriksen ikke har haft halvandet perfekte år under den karismatiske italiener. Det vurderede TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker, da nyheden om Contes exit kom ud.

- Det giver en uvished for Eriksen. For et halvt år siden havde det været fantastisk, fordi Eriksen var på vej ud af klubben, men nu er han jo blevet fast mand. Eriksen ved, hvad han har, men han ved jo ikke, hvad han får.

- Conte er blevet glad for Eriksen, og det er aldrig godt, når en træner, der tror på dig, forsvinder. Det er en uvis tid for Eriksen.

Eriksen har nemlig med tiden tilpasset sig den velsmurte maskine i Inter. Danskeren har accepteret en lidt mere defensiv og låst rolle, hvilket har kastet en masse spilleminutter af sig.

- Situationen kan altid ændre sig med en ny træner. Så umiddelbart er det jo skidt for Eriksen, siger Junker.

Inden Eriksen skal bekymre sig om Inter, venter der et EM på hjemmebane. Danmark indleder slutrunden den 12. juni med en kamp mod Finland i Parken.