Fodbold

Undskylder grov tackling på stjerne - landstræner frygter for EM

Kevin de Bruyne er i kamp mod tiden for at blive sine skadesproblemer fra Champions League-finalen kvit i tide til EM om under to uger.

Manchester City blev en stor profil fattigere midt i anden halvleg i Champions League-finalen, hvor Kevin de Bruyne grædefærdigt måtte udgå med skader i ansigtet.

Få minutter forinden løb han med hovedet først ind i en hård stopklods i form af Chelseas Antonio Rüdiger, der - ifølge eget udsagn - ikke stillede sig i vejen med vilje, og som føler med City-stjernen.

- Jeg er virkelig ked af Kevin de Bruynes skade. Det var selvfølgelig ikke min intention, skriver Rüdiger på Twitter.

- Jeg har allerede været i kontakt med Kevin, og jeg håber, han kommer hurtigt til hægterne, og at vi ser ham tilbage på banen meget snart igen.

Begge spillere faldt til jorden efter sammenstødet. Chelsea-forsvareren blev på banen og fik et gult kort, mens den belgiske City-stjerne brækkede næsen og en knogle under det ene øje, hvorfor han altså måtte udgå et kvart inde i anden halvleg.

Chelsea vandt finalen 1-0.

14 dage før EM - landstræner afventer

Lørdagens Champions League-finale blev spillet præcis 14 dage før Belgien tager hul på EM mod Rusland den 12. juni.

Belgiens landstræner, Roberto Martinez, så finalen og mener, at tacklingen var med fuldt overlæg. Han frygter samtidig for Kevin de Bruynes deltagelse ved slutrunden.

- Efter at have set hændelsen igennem flere gange er der ingen tvivl om, at Rüdiger rammer Kevin med sin skulder, i hvad der var en overdrevet og nådesløs tackling.

- Kevin er ikke en spiller, der nemt falder til jorden, og du kan se påvirkningen ved bare at se på hans ansigt. Han er i en dårlig tilstand nu, og vi må bare afvente, om han kommer sig i tide til EM, siger Roberto Martinez til AS.

Belgien og Danmark mødes i den anden gruppekamp den 17. juni.