EM fodbold

- Det bedste landshold i mange år, siger Agger

Den tidligere landsholdsanfører Daniel Agger spår Danmark gode chancer ved EM, og han bakkes op af tidligere landsholdskollega Lars Jacobsen.

Med passion, vilje og nådesløst forsvarsspil gik Daniel Agger i en årrække forrest som anfører på det danske landshold.

I alt blev det til 76 kampe og 11 scoringer i den rød-hvide trøje for forsvarsgeneralen, der stoppede karrieren i 2016 og mandag havde første arbejdsdag som cheftræner i HB Køge.

Derfor bliver sommerens EM af gode grunde også uden 36-årige Daniel Agger som næstsidste skanse foran Kasper Schmeichel.

Men selvom Agger ikke længere selv er at finde indenfor de hvide kridtstreger, har han ikke mistet troen på det danske landshold. Tværtimod.

- Jeg tror, Danmarks muligheder (til EM, red.) er store. Jeg tror, de er rigtig store. Man skal ikke undervurdere det her med at spille på hjemmebane. Det betyder jo noget.

- Hvis du ser spiller for spiller, så tror jeg ikke, vi har haft et bedre landshold i mange, mange år. Kigger jeg i de klubber, de spiller i, så har vi aldrig været stærkere, siger Daniel Agger til TV 2 SPORT.

Af samme grund tøver han heller ikke i svaret på det opfølgende spørgsmål:

Hvad bliver det til? Kvartfinale? Semifinale?

- Jeg tror, vi tager det hele med.

Bakkes op af landsholds- og trænerkollega

To pladser til højre for Daniel Agger i landsholdets firemandsforsvar stod Lars Jacobsen.

De to har nu skiftet makkerskabet i forsvaret ud med et makkerskab på HB Køges trænerbænk, hvor de fra den kommende sæson skal lede det blåsorte mandskab i retning af Superligaen.

41-årige Lars Jacobsen står noteret for 86 landskampe for Danmark, og han mener ligesom sin nye trænerkollega, at det danske landshold anno 2021 er et af de bedste landshold, vi nogensinde har haft.

- Når du kigger på de spillere, der er, og den forfatning de kommer i, så har vi da aldrig haft større chancer. Også selvom du tager 1992 med. Der havde vi heller ikke nogen chancer. Vi har større muligheder for at skabe et resultat nu, selvom jeg godt ved, der er længere vej på grund af turneringsstrukturen, siger Jacobsen.

Danmark er i pulje med Rusland, Finland og Belgien ved sommerens EM, der begynder 11. juni med en kamp mellem Italien og Tyrkiet.

De danske drenge spiller den første kamp 12. juni mod Finland.