Fodbold

Real Madrid udpeger ny træner

En gammel kending vender tilbage til Real Madrid som afløser for Zinedine Zidane.

Knap en uge efter Zinedine Zidanes opsigelse har Real Madrid afløseren på plads.

Tirsdag aften er italienske Carlo Ancelotti udnævnt som ny træner, skriver klubben på Twitter.

Det betyder, at Ancelotti forlader sit managerjob i engelske Everton med øjeblikkelig virkning.

- Jeg vil gerne takke bestyrelsen, spillerne og fansene for den enorme støtte, de har givet i min tid i klubben, siger Ancelotti til Evertons hjemmeside.

- Mens jeg har nydt at være i Everton, har jeg fået en uventet mulighed, som jeg tror er det rigtige skifte for mig og min familie lige nu, tilføjer Ancelotti, der i december 2019 lavede en aftale på fire og et halvt år med Everton og efterfølgende sluttede som nummer 12 og 10 i Premier League.

Ifølge den spanske sportsavis Marca har Ancelotti skrevet under på en treårig aftale med Real Madrid.

Fire trofæer med Real

Det er anden gang, Carlo Ancelotti skal være træner for Real Madrid. Han stod også i spidsen for holdet fra juli 2013 til maj 2015, hvor de sammen vandt fire titler:

  • Champions League
  • VM for klubhold
  • Den spanske pokalturnering
  • Den europæiske Super Cup

En svirper fra Zidane

Ancelottis forgænger Zinedine Zidane forlod stillingen som Real Madrid træner for blot fem dage siden. Det skete et år får kontraktudløb, og nogle dage senere forklarede han sin afsked i et åbent brev. Det skete med en opsigtsvækkende svirper til klubben, idet Zidane hævder, at rygter om ham bevidst er lækket:

- I dag er en træners karriere i en storklub to sæsoner, ikke så meget mere. Hvis den skal holde længere, er de medmenneskelige relationer væsentlige. Vigtigere end penge og berømmelse. Større end alt. Det er grunden til, at det sårede mig, da jeg læste i medierne efter et nederlag, at jeg ville få sparket, hvis vi ikke vandt den næste kamp. Det sårede mig, fordi denne information bevidst blev lækket til medierne og skabte negativitet, usikkerhed og tvivl, skriver Zinedine Zidane blandt andet.

På sin hjemmeside skriver Real Madrid, at Ancelotti og klubbens præsident Florentino Perez underskriver kontrakterne onsdag aften. Derefter stiller de op til et virtuelt pressemøde.