Danmark deler med Tyskland efter Eriksen-genialitet

Danmark havde store problemer, men de formÄede alligevel at spille uafgjort mod Tyskland.

Tyskland - Danmark: 1-1

  • 1-0: Florian Neuhaus (48')
  • 1-1: Yussuf Poulsen (71')
  • Advarsler: Leroy Sane - Tyskland (57')

Dansk drĂžmmeassist.

Efter en forholdsvis anonym kamp dryssede Christian Eriksen lidt stjernestĂžv over bolden og sĂžrgede for, at Yussuf Poulsens betingelser var optimale, da han skulle sparke bolden ind bag Manuel Neuer.

Afleveringen havde den rette fart. Den rette timing. Og med Poulsens kÞlige afslutning stod der pludselig 1-1 pÄ mÄltavlen, efter Tyskland havde haft overtaget det meste af kampen.

Dermed sluttede det med uafgjort i Danmarks nĂŠstsidste test fĂžr EM-slutrunden, der begynder 11. juni.

SĂ„dan forlĂžb kampen

ritzau

De fĂžrste 45 minutter var langtfra lovende set med danske EM-briller bare halvanden uge fĂžr slutrunden.

Offensivt havde Danmark nÊrmest intet at byde pÄ. Mest symptomatisk var det, at ellers lovende kontramuligheder gentagne gange lÞb ud i sandet pÄ grund af misforstÄelser eller dÄrlige afleveringer fra en bred vifte af de danske spillere.

Der var noget mere snert i tyskernes spil fÞr pausen, om end halvlegen endte uden mÄl.

Florian Neuhaus Ă„bnede skudstatistikken tidligt i kampen, mens Thomas MĂŒller fik den fĂžrste store chance, da han lĂžb i ryggen pĂ„ det danske forsvar og fik et frit hovedstĂžd i feltet efter en lang aflevering. Hans afslutning sad dog midt pĂ„ Kasper Schmeichel.

OgsÄ Leroy Sané tillod sig at brÊnde en god mulighed, og siden manglede tre tyske spillere at fÄ en tÄ pÄ et skarpt indlÊg cirka ti minutter fÞr pausen.

I halvlegens slutfase var heldet med danskerne, da Serge Gnabrys tordendrÞn prellede af pÄ trekantssammenfÞjningen.

Andreas Skov Olsen var den nok stĂžrste overraskelse i den danske startopstilling, men han fik aldrig sat noget aftryk og blev skiftet ud med Kasper Dolberg i pausen. Mange andre kunne have vĂŠret ofre for en udskiftning.

To mÄl efter pausen

Danmark spillede generelt en bedre og mere energisk anden halvleg pÄ trods af en mareridtsstart bare to minutter efter pausen.

Her forsÞmte danskerne i flere omgange at fÄ sparket bolden vÊk efter et indlÊg, og i stedet dumpede den ned for fÞdderne af Florian Neuhaus, som med stÞrste selvfÞlgelighed kunne score fra kort afstand.

Siden kom Danmarks bedste periode i kampen, men uden at det kastede de helt store chancer af sig.

Midtvejs i halvlegen spillede Hjulmand sÄ en slags trumfkort, da han skiftede Jens Stryger Larsen ind. I sine fÞrste 34 landskampe har backen ikke vÊret pÄ det tabende hold, og den statistik er nu udvidet til 35 landskampe.

FĂ„ minutter efter indskiftningen af Jens Stryger Larsen fandt Christian Eriksen en dybdelĂžbende Yussuf Poulsen, der med sit ellers lidt koldere venstre ben var kĂžlig og sendte bolden ind bag Manuel Neuer.

Udligningen var mÄske ikke fortjent pÄ tidspunktet, men i resten af kampen lignede Danmark det bedste bud pÄ en vinder, selv om tyskerne blev noteret for endnu et forsÞg pÄ trÊvÊrket.

PÄ de mennesketomme tribuner pÄ Tivoli Stadion Tirol viste den ene langside og den ene kortside en plastikmosaik med det tyske flags farver og teksten "Jogis Jungs" som en opbakning til tyskernes afgÄende landstrÊner, Joachim Löw.

Det var forhÄbentlig og formentlig sidste gang, at de danske spillere blev udsat for en sÄ tom og tam kulisse i en landskamp. Allerede pÄ sÞndag er der fans pÄ tribunerne, nÄr Danmark spiller EM-generalprÞve mod Bosnien-Hercegovina pÄ BrÞndby Stadion.