EM fodbold

- Et godt resultat, men der er noget at tænke over

Danmarks spillede 1-1 i EM-testkampen mod Tyskland, hvor Simon Kjær var bedste mand i rødt og hvidt.

Den dårligste halvleg under Kasper Hjulmand blev vendt til en fornuftig og moralsk fin sidste del, og derfor fik Danmark udlignet mod et stærkt tysk hold, der havde langt bedre tag på bold og initiativ generelt set.

Bange anelser hører kun hjemme i medieoverskrifter, så lad os nøjes med betænkeligheder med udsigten til EM om en halv snes dage efter den første halvleg.

Vi har tit talt om at sammenligne Hjulmands tropper med de bedste i Europa, og onsdag var der et par skridt derop i de første 45 minutter.

Det gav tanker til bearbejdning efter en halvleg, hvor danskerne stod megadybt - enten ved selvvalg eller nok snarere tvunget af de stærke tyskere. Der var for lidt dansk på bolden, og Eriksen var stort set ude.

Det blev ændret. Eriksen løftede sig og tog de andre med, da spillet blev mere fastholdt. Men trods resultatet, der har lidt genklang, så var tyskerne en klasse bedre.

Nu gælder det Bosnien på søndag. EM-truppen skal bredes mere ud i den sidste testkampe, og de bedste af Hjulmands spillere skal nurses. Så mon ikke, det klinger alligevel?

Det var ikke det bedste fodbold, men det var et godt resultat.

Det bør ikke bekymre. Men der er da noget tænke over.

Danmark - Tyskland

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Kasper Schmeichel

  Tog sig af det, han skulle. Kunne ikke gøre andet end at kigge langt efter Serge Gnabrys venstrebensafslutning, hvor sammenføjningen hjalp til. Ramte plet i første halvleg med opråbet: “Hold dog fast i bolden”.

  4
 • Daniel Wass

  Stenhårdt defensivt arbejde. Under stadigt pres, især før pausen. Men han fik fat i meget og slap godt fra de fleste direkte dueller.

  3
 • Simon Kjær

  Jeg siger det igen: En af Europas bedste på forudseenhed, indgreb, ro og overblik. Han var kaptajnen igen - i mere end en forstand. Hans første halvleg var høj klasse.

  5
 • Jannik Vestergaard

  Han er ikke temposætteren, men hans ro og evne til at gribe rettidigt ind var med til at understøtte et presset dansk forsvar. Og så har han fysikken. Det kan bruges undervejs i EM.

  4
 • Joakim Mæhle

  Ivrig og kompromisløs. Han kom i klemme nogle gange, da tyskernes spil fungerede bedst, og de udfordrede i hans side. Og så kom han ud af positionerne noget unødigt, men han spillede sig ikke af holdet.

  2
 • Pierre-Emile Højbjerg

  Samtlige minutter i Premier League, så var det her med fysisk risiko? Selvfølgelig havde Hjulmand-klanen undersøgt alle informationer, og derfor var der grønt lys. Men så bliver der næppe noget søndag. Dynamisk, men ikke så kreativ. Det vigtigste var, at midtbanetrioen fik fuld spilletid.

  3
 • Thomas Delaney

  Godt at se ham i 'fuld længde'. Det synede ikke af så meget, men hans evige arbejde er vigtigt - også i modvind.

  2
 • Christian Eriksen

  Jeg bliver ved med at fastholde, at Eriksen er landsholdets midtpunkt. Men han er lidt langt væk fra den Eriksen, vi håber på. Af en mand med hans kvaliteter var der for mange fejl, for lidt synlighed, for lidt tid på bolden. Hans aflevering til målet var dog et højdepunkt, og så er og bliver han den centrale.

  3
 • Andreas Skov-Olsen

  Havde en formidabel dribletur i høj fart på højrekanten, men generelt set var han for kort tid på bolden, og så fik angrebet ikke nok ud af ham. Han bliver indskifteren under EM, når de direkte udfordringer savnes.

  1
 • Yussuf Poulsen

  Den kamp sad ikke lige i skabet, kan man vist godt sige uden at fornærme nogen. Altså indtil målet. 

  Jeg er med på, at han arbejder stenhårdt, og at hans hovedspil et par gange var en defensiv hjælp. Men hans pasninger var fejlslagne fra start. Det blev usammenhængende, og hans mange skæverter var med til at give for lidt dansk tid på bolden før pausen. Det blev bedre med udgangspunkt på kanten - og helt godt omkring målet. Et zigzagløb forvirrede de bagerste tyskere på Eriksens mesterlige aflevering. Det giver et tal op til Yussuf.

  3
 • Martin Braithwaite

  Det så godt ud fra starten, for han arbejdede godt og løb rigtigt, men som de øvrige oppe foran var han for kort tid på bolden. Han mistede den for hurtigt, men hans hurtige fødder kan bruges i omstillingsspillet under EM.

  2
 • Kasper Dolberg

  Kom ind, da Yussuf Poulsen kom på kanten og Andreas Skov-Olsen blev skiftet ud - og det var en fornuftig beslutning. Dolberg kan så meget mere nede i banen og i feltet, at han mere ligner et førstevalg. Der sidder også andre typer ude som Jonas Wind og Andreas Cornelius, så Yussuf Poulsen som 9'er synes prøvet.

  4
 • Kasper Hjulmand

  Landstræner

  Første halvleg var måske den dårligste under Hjulmand. Han satte Yussuf Poulsen centralt oppe foran, og det lykkedes ikke. Andreas Skov viste i denne sammenhæng heller ikke den overraskelse i spillet, som tidligere har gjort ham til trolden fra æsken (bænken). Der blev rettet og justeret - det er Hjulmands styrke.

  Og så har han altså sørget for, at alle spillerne tror på det trods modgang.

  3