EM fodbold

Rusland revser "ekstremt bekymrende" dansk beslutning

I Rusland er man langt fra tilfreds med, at der ikke kan komme russiske fans til EM-kampen i Parken mod Danmark.

Om mindre end to uger starter det længe ventede EM.

Parken lægger som bekendt hus til alle de danske EM-gruppekampe, hvilket blandt andet betyder, at Rusland skal et smut forbi den danske nationalarena og møde Danmark.

For russernes vedkommende bliver det dog uden medrejsende fans. Og det behager på ingen måde generalsekretæren i det russiske fodboldforbund.

- Vi er ekstremt bekymrede over situationen omkring det faktum, at russiske fans ikke kan få adgang til kampen i gruppespillet i den sidste del af EM i Danmark, da de har købt billet til kampen.

- Baseret på ovenstående beder vi jer øjeblikkeligt undersøge muligheden for at give fansene adgang til kampen og foreslå en mekanisme, der kan løse situationen, skriver generalsekretæren Alexander Alayev ifølge det russiske nyhedsbureau TASS i et brev til UEFA.

Årsagen til, der ikke kommer russiske fans til Danmark, findes i de danske myndigheders regelsæt.

Rusland er et orange land

På grund af den verserende coronavirus frabedes alle ikke-nødvendige rejser fra orange lande ind i Danmark.

Og da Rusland er noteret som et orange land, får fansene af det russiske fodboldlandshold altså ikke mulighed for at komme i Parken. I hvert fald som tingene ser ud lige nu.

At tage til Danmark for at se en fodboldkamp betragtes som turisme, og turisme er ikke en godkendt og nødvendig årsag til at komme ind i landet.

- Myndighederne i Danmark har ingen plan om at tillade fodboldfans fra udlandet til EM-kampene.

- Rusland har tilladt alle med billetter adgang til Sankt Petersborg, og det gælder ikke kun fans fra de deltagende lande, skriver generalsekretæren.

Danmark og Rusland spiller den sidste og afgørende kamp i EM-gruppespillet. Da Rusland også er værtsland, får russerne lov til at spille de første to kampe i Sankt Petersborg.

Finland og Belgien er de to sidste nationer i Danmarks EM-gruppe.

TV 2 SPORT har været i kontakt med DBU, der henviser til myndighederne for en kommentar.