Fodbold

- Kan være et supergodt trænerskifte for Eriksen, siger ekspert

Inters nye træner, Simone Inzaghi, kommer med en filosofi, der langt hen ad vejen minder om den, Inter hidtil har haft. Der er dog få justeringer.

Der sker ting og sager i Inter for tiden.

Den 2. maj blev de italienske mestre for første gang i 11 år, og 24 dage senere meldte klubben ud, at cheftræner Antonio Conte er fortid i klubben. Og nu er erstatningen så fundet - en måned og en dag efter mesterskabet kom i hus.

Det bliver den 45-årige tidligere Lazio-træner, Simone Inzaghi, der tager over i Milano-klubben, hvor danske Christian Eriksen spiller til daglig. Og for Eriksen kan netop det skifte faktisk vise sig at blive en gevinst.

- Det kan være et supergodt trænerskifte for Eriksen. Den rolle, han har spillet for Inter i foråret, er der også på Inzaghis hold. Hos ham har den centrale midtbanespiller bare noget mere frihed, end Eriksen har haft. Og der kunne jeg sagtens se ham passe godt ind.

- Han kunne måske faktisk passe bedre ind i det system, fordi han netop vil få stor, stor frihed til at sætte sit præg på kampen som playmaker, vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen, der følger Serie A tæt.

Det tætteste, man kommer på samme type

Italienske Simone Inzaghi har selv spillet professionel fodbold. Og selvom han ifølge Mikkelsen var en dygtig angriber, nåede han aldrig helt samme niveau som sin bror, Filipo Inzaghi.

Til gengæld har han haft god succes som træner, hvor han i 2016 fik sin første cheftrænerrolle i Lazio. Siden har han vist flere prøver på sin taktiske snilde, hvor især 3-5-2-formationen har været et varemærke.

Det er den samme formation, Inter spiller, og derfor rammer Inter ikke helt ved siden af ved at lade Inzaghi tage over for Conte.

- Det giver virkelig god mening, at han ryger til Inter. Især fordi han kører den helt samme formation med wingbacks, tre i midten og to angribere. En formation, Inters trup er fuldstændig designet til at spille.

- Men selvom han spiller samme formation, praktiserer han en lidt anden stil end Inter. Det er et knapt så struktureret og skabelon-agtigt opspil. Det er lidt mere kvikt og lidt mere teknisk. Men det er det tætteste, de kommer på at finde en, der kan føre det videre, som de er i gang med i Inter. Og så har han bare bevist i Lazio, at han er en rigtig dygtig træner, siger Martin Mikkelsen.

Kan blive sjovere for Eriksen

Og det er netop den velkendte formation og det mere frie spil, der kan blive gavnligt for Christian Eriksen.

- Vi har set, at struktur er godt, men for Eriksen personligt kunne det måske være sjovere at sætte endnu mere præg på kampene, fordi det vil han jo gerne.

- Hans spil er afhængig af, at han har en masse berøringer, føler sig involveret og kan løbe rundt og bruge sin intelligens til at finde rum og modtage bolden, siger Mikkelsen.

Har alt at tabe

For Inzaghi kan det dog blive noget af en opgave at overtage et mandskab, der netop har vundet mesterskabet på overlegen vis.

Der er store forventninger, og det kan lægge et vist pres på den nyankomne træner.

- Han har gjort det fantastisk godt, og han er en meget passioneret type. Man kan hele tiden høre ham og hans store mørke tordenrøst. Han står hele tiden og snakker og guider på sidelinjen. Men det er et meget svært tidspunkt at komme til klubben. Han har næsten alt at tabe.

- Heldigvis er spillerne rigtig godt skolet, og der er masser af struktur på holdet. Så hvis han kan putte noget af den her uforudsigelighed, kvikhed og kreative frihed, som han stod for i Lazio, over på Inter-holdet, så kan det blive rigtig farligt, siger Mikkelsen.