EM fodbold

Målscorer hylder Eriksens unikke assist

Danmarks landstræner og den enlige målscorer var meget imponerede over den fænomenale assist fra Christian Eriksen i træningskampen mod Tyskland.

Hvorfor Christian Eriksen er det danske landsholds offensive omdrejningspunkt, beviste den 29-årige Inter-spiller meget godt onsdag aften.

Der har han en kvalitet, som ikke mange i verden har

Yussuf Poulsen om Christian Eriksens overblik

Kampuret havde lige rundet de 70 minutter, da Eriksen på kanten af midtercirklen sendte en stikning ned mellem to tyske midterforsvarere og for fødderne af holdkammerat Yussuf Poulsen, der havde taget dybdeløbet. Og så stod den ellers 1-1 i Tyrol, hvor træningskampen blev spillet.

At det var Christian Eriksen, som lagde den perfekte pasning, er ingen tilfældighed ifølge manden, der kunne drage fordel af frispilningen.

- Der er måske to håndfulde spillere i verden, der kan slå sådan en aflevering, som Christian gjorde. De fleste havde nok spillet i den modsatte retning end den, jeg var løbet i, siger Yussuf Poulsen på pressemødet efter den uafgjorte testkamp.

Leipzig-angriberen foretog et par forfinteløb med retningsskift for at skabe sig plads. Og ellers handlede det mest om at holde sig onside for den hurtige angriber, der scorede sit ottende landsholdsmål.

- Det gør det lettere for os angribere, at vi ved, at vi bare skal ramme timingen i forhold til ikke at løbe offside, så skal han nok finde momentet til at spille bolden på det rigtige tidspunkt med den rigtige fart.

- Så vi skal bare selv skabe os pladsen. Der har han en kvalitet, som ikke mange i verden har, siger Yussuf Poulsen.

Landstræner glædes over samarbejde

På tre af Yussuf Poulsens seneste fire scoringer i rødt og hvidt har haft Christian Eriksen haft næstsidste fod på bolden. Så da TV 2 SPORTs reporter bragte det gentagende, glimrende samarbejde mellem de to, så bredte smilet sig hos både Poulsen og landstræner Kasper Hjulmand.

- Det skal man bare glæde sig over. Det er simpelthen bare på så højt niveau, den sammenhæng der er mellem to spillere her.

- Når man ser sådan en aflevering på sådan et løb; det skal man bare nyde og glæde sig over, fordi det er højt niveau, siger den danske landstræner.

Mens onsdagens oplæg fra Eriksen til Yussuf Poulsen var det første mellem de to profiler under Hjulmands landsholdsledelse, så har Danmark før haft gavn af det. Både i EM-kvalen mod Schweiz, men også til den seneste slutrunde.

For ved VM i 2018 var det en Eriksen-stikning, som gav Yussuf Poulsen muligheden for at score matchvinder-målet mod Peru.

Yussuf Poulsen bringer Danmark på 1-0

Måske kan de danske fodboldfans til det kommende EM forvente mere fra partnerskabet Eriksen & Poulsen, der godt nok lyder som en troværdig tømrervirksomhed, men i dette hensende er hæderligt håndværk fra to af landsholdets offensive profiler.

- Christian har roen og overblikket til at kunne se, hvornår afleveringen skal slås og med perfekt fart. Vi er glade for at have en spiller som ham, siger Yussuf Poulsen.

Danmark indleder EM lørdag den 12. juni mod Finland i Parken.