Fodbold

Dansk rigmand skyder 125 millioner i FCM

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen skyder penge i FC Midtjylland og indtræder som en del af ejerkredsen.

Økonomien i FC Midtjylland fik fredag et gevaldigt løft.

På et pressemøde fredag eftermiddag præsenterede den midtjyske fodboldklub nemlig en ny storaktionær og medejer i form af Heartland, der ejes af Anders Holch Povlsen.

Heartland skyder 125 millioner kroner i FC Midtjylland og kommer fremover til at eje 25 procent af FC Midtjylland. Anders Holch Povlsen er ejer af Bestseller-koncernen og betegnes ofte som Danmarks rigeste person.

- Vi er glade og stolte over, at en så ambitiøs investor som Heartland ser potentialet i FC Midtjylland. Vi er ikke i tvivl om, at den nye sammensætning af ejerkredsen samlet vil bidrage væsentligt til at løfte FC Midtjylland til næste niveau, siger FC Midtjyllands bestyrelsesformand, Rasmus Ankersen i en pressemeddelelse.

Holch Povlsen 'tror på drømmen'

Anders Holch Povlsen, hvis milliardselskabs hovedkvarter blot ligger en spytklat fra hans nye midtjyske investering, køber sig ind i klubben som led i en kapitaludvidelse, der skal skabe fundamentet for klubbens Vision 2025-plan. Den skal være med til at placere FC Midtjylland blandt Europas 50 bedste fodboldklubber.

Pengene skal blandt andet bruges til at opføre et nyt træningsanlæg til både superligatruppen og unge akademispillere, ligesom hovedtribunen på FCM's hjemmebane, MCH Arena i Herning, skal udvides.

- Vi tror meget på drømmen, drivkraften og de menneskelige værdier, som også afspejler sig i vores tilgang til investeringer. Derfor er vi glade for at kunne være med til at skabe nogle nye gode rammer for mange af de unge mennesker, der med talent og vedholdenhed kan gå hen og blive rollemodeller, også for områdets børn og unge, uddyber Anders Holch Povlsen.

Og det glæder klubbens direktør:

- Vi kunne ganske enkelt ikke ønske os nogen bedre medinvestor i den spændende udviklingsproces, vi som superligaklub lige nu befinder os i, siger Claus Steinlein.

Det er ikke første gang, at Anders Holch Povlsen flytter en del af sin formue ind på sportsterræn. Senest har han investeret i den tidligere Formel 1-kører Kevin Magnussens karriere.

FCM sluttede som nummer to i Superligaen i den netop afsluttede sæson et enkelt point efter Brøndby IF, der blev mester.

Mandag blev Bo Henriksen præsenteret som ny cheftræner i klubben.