EM fodbold

Her er Danmarks EM-sang

Det danske fodboldlandshold og Alphabeat har udgivet Danmarks officielle slutrundesang til EM 2021.

Thomas Helmig, Big Fat Snake og Det Brune Punktum har alle forsøgt, men det er vel kun Dodo, som rigtig er blevet uddødeliggjort for en slutrundesang.

Nu har Alphabeat også gjort et forsøg med en sang til sommerens EM. Med fodboldlandsholdet som kor - og i bedste Frank Arnesen-stil byder Kasper Schmeichel, Pierre-Emile Højbjerg og Yussuf Poulsen også ind med fremtrædende vokaler undervejs.

Den "eksplosive" slutrundesang anno 2021 hedder Danmarks Dynamite og kan høres her. Den dertilhørende musikvideo kan ses fra den 9. juni - tre dage før Danmarks første kamp ved EM.

Slutrundesangen er speciel for Alphabeat på flere måder. Dels er det første gang nogensinde, at pop-orkestret fra Silkeborg udgiver en sang på dansk, og dels bliver ’Danmarks Dynamite’ det sidste udspil fra gruppen, inden de går i gang med en længere pause sidst på efteråret ifølge DBU.

Bandet ved, at der altid er mange meninger om sådan en slutrundesang. De har derfor forsøgt at ramme på fælleskabet på tværs af generationer:

- Alle har en holdning, når det kommer til fodboldsange – og vi ved jo godt, vi ikke kan gøre alle tilfredse. Men vi har helt bevidst forsøgt at skabe en folkelig og letgenkendelig popsang fuld af eventyr, fællesskab og fodboldsommer, lyder det fra Alphabeat i pressemeddelelsen.

Afstemning

Hvad synes du om EM-sangen 'Danmarks Dynamite'?

Danmark spiller alle tre indledende gruppekampe på hjemmebane i Parken. Først mod Finland, så Belgien og til sidst med russerne som modstander.