Fodbold

Nørgaard forklarer rørende kram: - Thomas fortjener det om nogen

Christian Nørgaard forklarer nu, hvor han gav Thomas Frank en ekstra stor krammer efter oprykningen til Premier League.

Thomas Frank og Christian Nørgaard har en lang historie sammen. Det skinnede igennem, da Brentford forleden sikrede sig oprykning til Premier League.

For her kunne man på tv-billederne efter oprykningsfinalen mod Swansea se Frank og Nørgaard omfavne hinanden. Længe.

Thomas Frank gav Nørgaard debut på U16-landsholdet og hentede ham senere til Brøndby IF efter et svært ophold i Hamborg. Og nu står de i Premier League sammen. Derfor skulle der et stort kram til, da oprykningen blev sikret.

- Mit forhold til Thomas gør oprykningen ekstra speciel. Thomas fortjener det om nogen. Han har været igennem en broget trænerkarriere, hvor han har leveret rigtig fine ting med forskellige hold, men han har ikke haft den store bedrift, som han nu har opnået, siger Christian Nørgaard til TV 2 SPORT på fredagens pressemøde fra den danske EM-lejr.

Mens fem danske spillere fik spilletid i oprykningsfinalen mod Swansea, så måtte en halvskadet Christian Nørgaard følge hele opgøret fra sidelinjen. Men det forhindrede ikke Nørgaard i at fejre sejren med sin danske træner efterfølgende.

- Han fik også en svær afsked i Brøndby. Så hvis der var nogen, som fortjente det her, så var det Thomas, og det var specielt at kunne give ham en krammer og snakke om det bagefter, for han har været en stor del af min udvikling i så mange år, siger Christian Nørgaard.

Der var ikke meget tid til at dvæle ved Brentfords oprykning til Premier League i lørdags for de danske EM-spillere Christian Nørgaard og Mathias Jensen. De to spillere fik nemlig kun mulighed for at fejre triumfen en enkelt dag, inden de skulle møde ind i EM-lejren.

Søndag venter Danmarks sidste testkamp inden EM, når Bosnien-Herzegovina er modstanderen på Brøndby Stadion.