Fodbold

Nadim er fortid i PSG

Den danske landsholdsspiller stopper i Paris Saint Germain blot dagen efter, at hun og klubben vandt det franske mesterskab for første gang.

Nadia Nadim er fortid i den franske storklub efter to et halvt år i klubben.

Det bekræfter hun selv lørdag aften på sin Twitter-profil:

- Farvel, min kærlighed, skriver hun på fransk, mens hun har lagt et billede op, hvor hun står og beskuer Paris med ordene:

- Jeg kom som en dronning. Jeg rejste som en dronning. Farvel, Paris.

Klubben har også selv bekræftet det på sin Twitter.

- En rollemodel på alle områder. En livsglæde af sjælden intensitet. En unik kvinde. Tak for alt, Nadia Nadim. Du vil altid være velkommen hjem her. Vi ønsker dig alt det bedste i fremtiden.

Har netop skrevet historie med PSG

Nadia Nadim eller PSG fortæller intet om, hvad fremtiden bringer for den danske landsholdsstjerne.

Nyheden kommer blot et døgn efter, at Nadim og PSG skrev historie i Frankrig.

Efter 14 års Lyon-dominans vandt Paris-Saint Germain således det franske mesterskab i år. Det var PSG's første ligatitel på kvindesiden.

Inden fredagens afgørende kamp gav danskeren også et hint om, at tiden i PSG meget vel kunne været tæt på vejs ende.

- Jeg tror, det er min sidste kamp for PSG. Mit mål var at vinde mesterskabet, og det er som et lille eventyr. Og en smule som Julius Caesar, når han siger: "Veni, vidi, vici (jeg kom, jeg så, jeg sejrede, red.).

- Jeg elsker det citat, fordi det på en måde er mit mindset. Når jeg starter på en ny udfordring, er min mentalitet, at jeg kom, jeg så, jeg sejrede. Sådan er det, sagde hun til det franske medie France Bleu.

"Jeg har udlevet min drøm"

Nadia Nadim kom til PSG i 2019 efter et skifte fra Manchester City, hvor danskeren ikke havde væltet sig i spilletid.

I januar 2019 skrev hun under på en kontrakt på et halvt år med PSG. Men i sommeren 2019 blev den kontrakt forlænget i yderligere et år, og i 2020 skrev hun så under på et år i mere den franske storklub.

I 2020 fortalte hun, at tilværelsen i Paris har været som en drøm.

- Alt i min hverdag har været fantastisk, siden jeg flyttede til Paris. Jeg overdriver ikke, når jeg siger, at jeg har udlevet min drøm i det seneste halvandet år.

- Fra jeg står op om morgenen, til jeg går i seng om aftenen, har jeg et smil på læben. På en måde jeg ikke har oplevet før. Jeg nyder livet i fulde drag, skrev Nadia Nadim i et brev dengang.

Syv mål i samme kamp

Den 33-årige stjerne har haft en succesfuld tid i den franske hovedstad.

Tilbage i november 2020 viste hun sig i den grad frem, da hun gik decideret målamok. PSG vandt med massive 14-0 i en ligakamp over Issy.

Her scorede danskeren imponerende syv mål. To mål i 1. halvleg og fem mål i 2. halvleg.

Nadim har spillet i 15 ud af sæsonens 22 kampe i den fransk liga.