Fodbold

Nu vil ombejlet dansker væk

Ankelbrud, coronavirus og manglende spilletid har gjort det svært for Mikkel Duelund at blive en profil i Ukrainsk fodbold. Nu vil han væk.

Han var et af de absolut største talenter i dansk fodbold, men skader og andre uheld har forhindret Mikkel Duelund i at tage skridtet fra stortalent til dansk stjernespiller.

Men den i dag 23-årige fodboldspiller har ikke opgivet håbet om det store internationale gennembrud endnu. Langt fra. Heller ikke selvom det indtil videre tre år lange ophold i den ukrainske storklub Dynamo Kyiv har budt på flere nedture end opture.

Dog er den tidligere Midtjylland-spiller godt klar over, at der er brug for luftforandring. Der skal ske noget nyt, og det skal være nu.

- Jeg er 23 og har været igennem en del udfordringer med uheld i min tid i Dynamo, og nu trænger jeg simpelthen til at spille nogle flere kampe.

- Min krop har det fantastisk, og jeg har udviklet mig i et stærkt træningsmiljø - så nu skal jeg vise, hvad jeg kan på kontinuerlig basis, siger Mikkel Duelund til TV 2 SPORT.

- Det er mit ønske at komme ud og få mere spilletid, og jeg føler, at klubben forstår mig, og at vi har et godt samarbejde med klubben om den bedst mulige løsning.

Interesse fra Holland og Belgien

Den løsning skal Duelunds agent, Mikkel Beck, finde og få styr på. Taler rygterne sandt, kunne det meget vel blive i den bedste hollandske eller belgiske række, det næste skridt i den danske fodboldspillers karriere skal tages.

Men Mikkel Beck er ikke meget for at snakke om en konkret destination for den tidligere U21-landsholdsprofil, men der bør dig snart være styr på fremtiden.

- Der er gang i snakke med flere forskellige klubber, og jeg håber på en løsning snarest muligt. Mikkel har et godt navn ude i Europa, så der er fin interesse fra stærke, internationale ligaer, fortæller Beck til TV 2 SPORT.

- Han har for længst lagt både ankelbruddet og corona langt bag sig, og han er klar og topmotiveret til at fortsætte sin fodboldmæssige udvikling på et godt niveau.

- Vi arbejder på en lejeaftale for en hel sæson i en god liga, hvor Mikkel kan komme ud og vise sit talent uge efter uge. Vi har en positiv dialog med Dynamo og regner med en god løsning.

- Jeg skal vise, at jeg kan præstere kontinuerligt

Dermed tyder alt på, at det ikke bliver til et fjerde år i Dynamo Kyiv, som købte Mikkel Duelund i FC Midtjylland i 2018 for angiveligt godt 30 millioner danske kroner.

Den netop overståede sæson i Ukraine sluttede ellers på mange måder, som danskeren havde håbet på.

Kantspilleren stod med en guldmedalje om halsen og kunne fejre sit tredje mesterskab i karrieren, men det kom i land nærmest uden dansk aftryk.

77 minutters spilletid var alt, der stod bogført ud for Duelunds navn, da sidste kamp i sæsonen var færdigspillet.

- Jeg var ellers optimistisk før sæsonen og følte, at jeg fløj efter at være kommet helt over mit ankelbrud.

- Men igen har der også i denne sæson simpelthen været for mange bump på vejen for mig ved at være syg med corona i efteråret, derefter ret voldsomme eftervirkninger - og så, vildt nok, corona igen i foråret, udtaler Mikkel Duelund til TV 2 SPORT.

- Da jeg blev kampklar, ville jeg gerne have spillet mere, men jeg må også bare sige, at når vi nu blev så suveræne mestre, kan jeg et eller andet sted godt forstå, at en træner ikke skifter ret meget ud i startopstillingen, når man bare vinder og vinder og vinder.

Og uden udsigt til en større rolle hos sin ukrainske klub til den kommende sæson, er det altså tid til at skrive et nyt kapitel.

Et kapitel, Duelund satser på kan tage ham tilbage på det niveau, der gjorde ham til en stjerne i Superligaen og fik flere eksperter til at pege på ham som en kommende profil på A-landsholdet.

- Nu skal jeg vise, hvad jeg kan på kontinuerlig basis. Det går rigtigt godt til træning med spillere, der alle sammen er på landsholdsniveau. Dynamo har 10 mand med i Ukraines EM-trup, og det er jo ikke noget dårligt landshold. Jeg har brug for flere kampe, fortæller Kyiv-spilleren.

Mikkel Duelund nåede i sin tid i Danmark at vinde to mesterskaber med FC Midtjylland og blev sågar kåret til det største danske U19-talent i 2015.