EM fodbold

Bosnier svarede på dansk, da han fortalte om sin kærlighed til Brøndby

Den bosniske landsholdsspiller Amir Hadziahmetovic overraskede på pressemødet forud for kampen mod Danmark, da han besvarede et spørgsmål på dansk.

Søndag kommer han tæt på en barnedrøm.

Amir Hadziahmetovic skal spille på Brøndby Stadion iført et gult og blå logo på trøjen. Det bliver dog ikke som spiller i Brøndby. I stedet bliver det for det bosniske landshold.

Den bosniske landsholdsspiller afslørede sit kærlighedsforhold til de danske mestre på pressemødet før testkampen mod Danmark.

- Jeg blev født i Danmark, og jeg boede her, til jeg var 12 år. Så det bliver meget spændende for mig at spille her i Brøndby. Jeg blev født på Bornholm, men jeg har altid støttet Brøndby IF.

- Jeg håber, at det bedste hold vinder i morgen (søndag, red.), og jeg ønsker Danmark det bedste til EM. Held og lykke til Danmark, siger Hadziahmetovic på pressemødet. På dansk vel at mærke.

Hele pressemødet foregik ellers på bosnisk, hvor en tolk hjalp med at oversætte.

Noget tyder på, at Hadziahmetovic sagtens kunne have taget rollen som tolk. For det danske sprog var mere end godkendt.

Hadziahmetovic er med søndag aften, når Bosnien besøger Danmark i den sidste test inden EM. Kampen bliver - tilfældigvis for Hadziahmetovic - spillet på Brøndby Stadion.

Se klippet øverst i artiklen, hvor den bosniske landsholdsspiller taler dansk.

Spiller til dagligt i Tyrkiet

Amir Hadziahmetovic spiller til dagligt i tyrkiske Konyaspor, hvor han har spillet siden 2016.

Han blev født i Nexø på Bornholm i 1997, og i de første 12 år af sit liv boede han på solskinsøen og spillede i Nexø Boldklub.

Ritzau har tidligere skrevet, at han kom til Danmark, fordi hans forældre flygtede på grund af krigen i Eksjugoslavien. De vendte senere retur til Bosnien.

Testkampen mellem Danmark og Bosnien & Herzegovina spilles søndag aften klokken 18. Det er danskernes sidste test, inden Finland venter den 12. juni ved EM.