- Jeg var oppe at køre, for det er bare latterligt, siger Hjulmand

Den danske landstræner var stærkt utilfreds med det hårde bosniske spil.

En 2-0-sejr og 17 mand i spil er alt i alt en glimrende EM-optakt.

Danmark leverede fint mod Bosnien, men testkampe kort inden en slutrunde er altid specielle. Specielle, fordi frygten for skader hos spillerne konstant lurer.

Jeg var faktisk tæt på for første gang at løbe ind på banen. Det var godt, jeg ikke gjorde det

Kasper Hjulmand

Det gjorde det også søndag aften på Brøndby Stadion, hvor de bosniske spillere gik til stålet. Hele fem gule kort langede kampens dommer ud til udeholdet, og specielt en episode i overtiden fik landstræner Kasper Hjulmand op i det røde felt.

- Den sidste, der bliver lavet på Boilesen, er en svinestreg, synes jeg. At save en spiller over i 90. minut på den måde fik mig op i det røde felt. Jeg synes, det var fuldstændig vanvittigt. Jeg var oppe at køre, for det er bare latterligt, siger Hjulmand til Kanal 5 efter kampen.

Efterfølgende uddybede Hjulmand episoden på pressemødet:

- Jeg var faktisk tæt på for første gang at løbe ind på banen. Det var godt, jeg ikke gjorde det, for så tror jeg ikke, jeg havde fået lov til at stå der på lørdag (Danmarks første EM-kamp, red.). Jeg synes, det var vanvittigt. Det var i 90. minut i en testkamp lige før en slutrunde, og vi fører 2-0.

Her blev Nicolai Boilesen, der spillede hele kampen søndag aften, sendt i græsset af en grim tackling.

- Det er klart rødt kort. Hvis ikke Boilesen havde nået at løfte foden, så havde han knækket foden. Det var en vanvidstackling, og jeg havde lyst og var tæt på at løbe ind og tage fat, men det var godt, jeg ikke gjorde det. Heldigvis slap han, fordi foden var oppe.

Skov slipper måske nådigt

Heldigvis slap Boilesen for at blive ramt og risikere en skade. Det var der dog en anden spiller, der ikke gjorde.

Robert Skov forlod banen i store smerter, og efter kampen kunne man se Hoffenheim-spilleren humpe rundt med en ispose om anklen. Landstræneren har dog forholdsvis positive meldinger om Robert Skov.

- Vi tror også, Robert slap nådigt, så de første prognoser er, at det skulle være okay, tilføjede Hjulmand på pressemødet, mens han over for Kanal 5 forinden havde forklaret:

- Det tyder på, det kun er et slag. Jeg var bekymret for, det var et vrid, men det var det ikke.

Kasper Hjulmand uddybede i øvrigt, at trænerteamet bevidst sparede Andreas Skov Olsen for at sikre, han er klar til EM. Det samme gælder for Christian Nørgaard.

Danmark kommer godt ind til EM-slutrunden efter en sikker 2-0-sejr over Bosnien, hvor Martin Braithwaite og Andreas Cornelius stod for scoringerne. Video: TV 2 Sport