FC Midtjylland henter Dalsgaard

FC Midtjylland opruster og henter Henrik Dalsgaard i Brentford på en længere kontrakt.

FC Midtjylland får nye og erfarne kræfter ind på holdet fra næste sæson.

Henrik Dalsgaard skifter til klubben på en treårig aftale. Det oplyser FC Midtjylland i en pressemeddelelse.

- Vi er stolte af og privilegerede over, at en spiller, som har været med til at rykke Brentford op i Premier League, vælger FC Midtjylland som sit næste skridt i karrieren. Han har sat et fantastisk aftryk i Brentford, så vi er meget tilfredse med at få ham til klubben, siger sportschef Svend Graversen.

Den tidligere AaB-spiller forlader Brentford på en fri transfer, efter klubben netop er rykket op i Premier League.

Dalsgaard har spillet 26 A-landskampe og mere end 150 kampe i England. Nu venter et dansk eventyr, og det glæder han sig til.

- Jeg ser et rigtig interessant match med FC Midtjylland, fordi det er en nytænkende og ambitiøs klub, der har etableret sig blandt de bedste hold i Danmark, og de spiller for at vinde Superligaen hver sæson.

– Mine egne og FCM’s ambitioner er ikke til at tage fejl af. Vi skal i europæiske gruppespil, og vi skal vinde mesterskaber. Jeg er en vinder, og jeg kommer hertil for at fortsætte jagten på trofæer, udtaler forsvarspilleren.

FC Midtjylland sluttede den netop overståede sæson i Superligaen som nummer to og fik sølvmedaljer.

To klubber, der nyder godt af hinanden

Selvom Dalsgaard blandt andet begrunder skiftet med FCM's store ambitioner, er det også en transfer, der giver mening, hvis man tager et kig på ejerskabsforholdet af FCM og Brentford.

Brentford, der har ikke færre end syv danske spillere på kontrakt, er ejet af forretningsmanden Matthew Benham. Han ejer også over halvdelen af FC Midtjylland.

Derudover er danske Rasmus Ankersen både sportschef i Brentford og bestyrelsesformand i FC Midtjylland. Det er med andre ord to klubber, der arbejder tæt sammen om at opnå sportslig og økonomisk succes.

Henrik Dalsgaard støder til FCM-truppen den 17. juni, hvor resten af førsteholdet tager hul på forberedelserne til den nye sæson.