EM fodbold

Forhadt bosnier opsøgte Boilesen efter kampen

Nicolai Boilesen kan godt mærke, at han spillede fodbold søndag, men skal nok blive klar til EM, fortæller han.

Ajdin Nukic var ikke den mest populære mand på Brøndby Stadion søndag aften, og det var han godt klar over efter kampen.

Manden bag tacklingen, der fik landstræner Kasper Hjulmand til at rase, opsøgte nemlig manden, det gik ud over.

- Han kom over efter kampen og sagde undskyld, siger Nicolai Boilesen til TV 2 SPORT mandag og uddyber:

- Jeg sagde til ham, at jeg synes, at det var totalt unødvendigt, men at jeg selvfølgelig tager imod hans undskyldning og sagde, at "sådan er fodbold", men at han godt lige måtte skrue 5 procent ned for aggressiviteten en anden god gang.

Vigtig detalje skånede Boilesen

FCK-spilleren, der står foran sin slutrundedebut, kunne kort før tacklingen godt se, at han om få øjeblikke ville modtage et skrald. Han nåede dog at gøre en vigtig ting.

- Jeg når ikke at tænke så meget. Lige inden jeg skal til at aflevere bolden, ser jeg ud af øjenkrogen, at han kommer med vældig høj fart, og samtidig med at jeg afleverer bolden, når jeg at holde mit ben oppe, så det ikke står plantet i græsset.

Tacklingen direkte på den danske backs ankel resulterede i et gult kort. Ifølge Hjulmand var den til direkte rødt kort.

Boilesen er da heller ikke imponeret.

- Det var en vanvittig tackling at lave generelt, men især når man tænker på, hvad der står på spil lige inden EM, og at det trods alt 'blot' var en testkamp. Jeg synes selvfølgelig, at det var hovedløst gjort. Men sådan er fodbold jo, og det er også en del af det.

Kan godt mærke det

Den 29-årige back skulle bruge lidt tid på at rejse sig. Heldigvis har han det godt, fortæller han.

- Han rammer mig på anklen, så den er selvfølgelig lidt medtaget. Det andet knæ blev ramt lidt også. Jeg kan godt mærke, at jeg har spillet kamp i går. Men jeg føler, at jeg slipper nådigt. Når man ser det igen, kunne det godt have været en slem omgang.

Boilesen og Danmark skal spille første kamp ved EM i Parken mod Finland 12. juni.