Hjulmand skræmt over spansk coronaudbrud

Spaniens anfører Sergio Busquets blev søndag testet positiv for coronavirus, og han har derfor forladt EM-lejren, kort før det hele skydes i gang.

Med blot fem dage til det første EM-fløjt landede der en nyhed, der mindede både spillere, trænere og fans om, at corona-pandemien fortsat er noget, man skal tage højde for.

Spaniens anfører, Sergio Busquets, blev søndag testet positiv for coronavirus, og han er derfor sendt ud af landsholdslejren. De øvrige spanske landsholdsspillere har indtil videre leveret negative tests, men man frygter, at der de kommende dage vil dukke flere positive svar op.

Situationen omkring Busquets er også nået forbi den danske landsholdslejr og landstræner Kasper Hjulmand, der ser på situationen med bekymring.

- Det er ikke en særlig god nyhed. Hverken for Spanien eller for EM i det hele taget.

Løber det dig koldt ned ad ryggen, når du læser sådan noget?

- Ja, det gør det. Jeg synes, det viser meget godt, hvad vi er oppe imod til sådan en slutrunde her, og hvor hurtigt det kan gå, siger Hjulmand til TV 2 SPORT.

- Det første skrækscenarie er jo, at nogen havde slæbt noget med ind i boblen og som derfra kunne sprede sig. Det næste er jo så, at boblen skal blive ved med at fungere. Det er et skrækscenarie. Busquets har formentlig været sammen med nogle stykker undervejs i de her syv dage, og skrækscenariet for dem er, hvis der kommer et nyt tilfælde om to-tre dage. For så ruller det.

- Derfor kunne man igen godt have ønsket sig, at der havde været vacciner til alle, før vi startede, siger Kasper Hjulmand.

Spillerne er ikke vaccinerede

Netop vaccinerne har ifølge The Guardian været et af de store samtaleemner i den spanske lejr både før og efter den positive test hos Busquets.

De spanske spillere er nemlig ikke blevet tilbudt corona-vacciner af politikerne inden slutrunden til stor frustration for det spanske fodboldforbund.

Af samme grund er den spanske trup nu i risiko for også at erhverve sig smitten fra Busquets, der har været i lejren siden sidste mandag.

Heldigvis for Spanien er der en række spillere i truppen, der allerede har haft corona. Derfor forventes det, at de om ikke andet kan undslippe smitten.

Det drejer sig om Mikel Oyarzabal, Aymeric Laporte, Álvaro Morata, Eric Garcia, Pablo Sarabia, Fabián Ruíz, Adama Traoré, José Luis Gayá, Ferrán Torres, Thiago Alcântara og Marcos Llorente.

Spanien spiller første kamp ved EM om en uge. Her møder de Sverige.