EM fodbold

Hjulmand storroser kampens spiller - mulig joker til EM-startplads?

Mathias Jensen er glad for det aftryk, han har fået sat på landsholdet, og Kasper Hjulmand roser ham også.

Midtbanespilleren Mathias Jensen håber, at præstationen i søndagens EM-generalprøve mod Bosnien-Hercegovina kan bringe ham tættere på en startplads under EM-slutrunden. Han tvivler dog på, at det bliver tilfældet.

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft kårede ham til kampens spiller og skrev i sin karakterbog, at 'stjernefrøet' havde fået sit gennembrud på landsholdet.

Også fansene på Brøndby Stadion kårede Brentford-spilleren til kampens bedste, og han var da også selv godt tilfreds efter kampen.

- Jeg synes, at det gik godt. Jeg var meget på bolden, og jeg var glad for at blive flyttet ned som 6'er efter en halv time, så jeg fik endnu mere plads til at fordele bolden bedre.

- Jeg gjorde en god figur, og så må vi se, hvad det rækker til, siger Mathias Jensen på et pressemøde efter kampen.

Sædvanligvis består landsholdets centrale midtbane af Pierre-Emile Højbjerg, Thomas Delaney og Christian Eriksen. Det er hård konkurrence, medgiver Mathias Jensen.

- Det er op til Kasper at vurdere, om midtbanen er for stærk for mig. Vi er forskellige typer, og hvem, der spiller, afhænger også af, hvilken modstander vi møder, siger Mathias Jensen.

'Han leverede en toppræstation'

Landstræner Kasper Hjulmand roser midtbanespilleren og fortæller, at han har fuld tillid til ham.

Hjulmand vil ikke ind på, om det har nogen betydning for Mathias Jensens mulighed for at starte inde på lørdag i EM-gruppekampen mod Finland.

- Det var en toppræstation, og det gør, at han igen viser, at vi roligt kan bruge ham i de her kampe, uanset hvilken type kamp det er. Hans lange spil giver ham en ekstra dimension.

- Vi er 100 procent sikre på, at han er en spiller, som vi kan bruge til de kampe, som kommer, siger Kasper Hjulmand.

Første landskamp foran mange fans

Mathias Jensen kan både spille defensiv midtbane og i en mere boks til boks-lignende rolle. Han prøvede begge dele mod Bosnien-Hercegovina.

- Jeg flyttede ham ind på 6'eren efter en halv times tid, men han kan også spille i en af lommerne længere fremme på banen.

- I det hele taget var det en fornuftig og rigtig god kamp fra hans side, og det så vi også, da han startede inde mod Island i efteråret, siger Kasper Hjulmand.

25-årige Mathias Jensen har spillet seks landskampe for Danmark og scoret et mål.

- Det var første gang, at jeg spillede foran mere end 500 tilskuere i landsholdstrøjen. Det var fedt, siger han om kulissen med de næsten 8000 tilskuere på Brøndby Stadion.