EM fodbold

Hjulmands luksusproblem: Har tre spillere til frontplads

Andreas Cornelius' mål og gode indhop mod Bosnien-Hercegovina skærper den tætte angrebskonkurrence før EM.

Landstræner Kasper Hjulmand har fået noget at tænke over, før han skal beslutte, hvilken angriber der på lørdag skal bombe Danmark til succes mod Finland.

Jonas Wind var i marts landstrænerens foretrukne angriber, da VM-kvalifikationen blev indledt, mens Kasper Dolberg så ud som toeren i angrebshierarkiet og er den centrale angriber, der har fået mest spilletid i de to testkampe før EM.

Men hvad der kunne ligne en kamp om spilletiden i front mellem en duo, er nu blevet et slagsmål mellem en trio.

Søndag aften viste fysiske stærke Andreas Cornelius, at han efter en svær sæson stadig ved, hvor målet står, da han pandede Danmark på 2-0 i EM-generalprøven mod Bosnien-Hercegovina - og Cornelius var tæt på at score yderligere et mål.

Luksusproblem

Det giver Kasper Hjulmand et luksusproblem før slutrunden, og landstræneren er glad for, at han råder over tre kompetente angribere med forskellige kompetencer.

- Vi står godt med forskellige typer, vi kan bruge til forskellige ting.

- Vi har Dolberg, som er en hybrid, der kan lidt af det hele. Han ligger godt, når han kan ligge og hvile bag forsvarerne og dukke op, når han skal det, men han kan også være i feltet, hvor han er en virkelig dygtig afslutter.

- Jonas Wind kan vi bruge, når vi skal have bundet spillet sammen, mens andre kan løbe om bag ham. Han går lidt mere ned i banen og er tættere på vores midtbane.

- Og så har vi Cornelius, som vi jo ved, hvad kan, og som igen viste, hvorfor han er med. Det er fantastisk, at vi har ham, for han kan lægge et stort tryk i feltet. Bare det, at han roder rundt derinde, skaber noget, siger landstræneren.

Hjulmand påpeger også, at Martin Braithwaite og Yussuf Poulsen kan bruges på den centrale angrebsplads. Førstnævnte spillede på venstrekanten og kom også på måltavlen i søndagens sejr.

Akkurat som det var tilfældet med Andreas Cornelius' mål, blev Braithwaites mål scoret efter et hjørnespark.

Dødbolde kan blive vigtigt

Landsholdet har haft fokus på dødbolde inden EM, men havde egentlig ikke i sinde at afprøve særlige kombinationer i testkampen.

- Vi ville nu ikke vise en hel masse mod Bosnien, men vi har fantastiske sparkere, og vi har rigtig meget power i feltet, siger Hjulmand.

Derfor kan dødbolde blive et vigtigt dansk EM-våben.

- Det er ikke altid så let at åbne en modstander, der står så dybt, som Bosnien gjorde, og det kan også blive sådan i den første EM-kamp mod Finland.

- Derfor er det ekstremt vigtigt, at vi tror på vores offensive dødbolde, for vi har helt klart noget at byde på der, siger Kasper Hjulmand.