EM fodbold

Fransk landstræner stikker til Mourinho

Didier Deschamps er ikke enig med Mourinho i, at Frankrigs EM-trup ingen svagheder har.

Jose Mourinho er ikke just kendt for at holde sine meninger for sig selv, og nu har den karismatiske træner igen skabt røre i vandene.

Denne gang har den tidligere Tottenham-manager gjort sig upopulær hos den franske landstræner Didier Deschamps efter en udtalelse til den engelske avis The Sun.

Her satte Mourinho ord på det franske landsholds store styrke forud for sommerens EM i fodbold, hvor portugiseren blandt andet påpegede, at franskmændene burde vinde EM, fordi de ingen svagheder har.

På overfladen kunne analysen måske lyde harmløs, men den franske landstræner følte sig alligevel nødsaget til at svare igen.

- Jeg mente det helt samme om Tottenham-holdet, som han trænede. Men alle ved, hvordan det endte, sagde Deschamps ifølge TV 2 Norge med henvisning til Mourinhos seneste trænerjob i Tottenham, som endte med en fyring.

Samtidig fastslår Deschamps, at der faktisk er svagheder at finde hos det franske mandskab.

- Det er klart, at vi har et stort potentiale angrebsmæssigt, men det er ikke det eneste. Vi skal arbejde på at finde balancen i spillet gennem forskellige justeringer, siger han.

Selvom Deschamps i første omgang sendte en spydig bemærkning afsted mod sin trænerkollega, ville han gerne medgive, at Frankrig overordnet set går ind til EM med et slagskraftigt mandskab.

- Ja, vi er favoritter, siden vi er regerende verdensmestre. Det er ikke et pres, det er en realitet, siger Deschamps.

Frankrig er i gruppe med Tyskland, Ungarn og Portugal ved EM. Den første opgave for franskmændene er et stormøde med Tyskland på tirsdag.