EM fodbold

Nu er to spillere smittet med coronavirus i svensk EM-lejr

Dejan Kulusevski er sendt i isolation, efter han i en kviktest er testet positiv for coronavirus. Det samme er midtbanespiller Mattias Svanberg.

Artiklen er opdateret, efter endnu en svensk spiller er testet positiv for coronavirus.

Da han satte sig på stolen foran en mikrofon og en række svenske journalister, kunne man se uroen i hans ansigtsudtryk.

Og det var der god grund til.

Den svenske landstræner, Janne Andersson, oplyste på et fremrykket pressemøde, at et positivt coronatilfælde havde fundet vej til den svenske landsholdslejr. 21-årige Dejan Kulusevski er sendt i isolation, efter han er testet positiv i en kviktest. Det sker få dage før starten på EM.

- Det er ekstremt ulykkeligt, at vi har fået det ind. Det er trist for Dejan (Kulusevski, red.) og trist generelt. Det skaber en vis bekymring, sagde landstræneren ifølge det svenske medie Aftonbladet, hvor han også fortalte, at den unge Juventus-spiller var meget nedtrykt.

I første omgang meddelte staben, at ingen andre spillere var smittet i Sveriges EM-trup. Men i forbindelse med holdets træning senere på eftermiddagen, kom det frem, at den 22-årige Bologna-spiller Mattias Svanberg også har afleveret en positiv coronatest.

Han er derfor sendt i isolation ligesom Kulusevski.

De øvrige spillere, som i de seneste dage har været tæt på Kulusevski og Svanberg, viser indtil nu ingen symptomer og skal gennemgå PCR-tests de kommende dage.

Panisk stemning blandt pressen

Allerede tidligere på eftermiddagen begyndte de første rygter om et coronaudbrud i den svenske trup at florere. Det skete, da det planlagte pressemøde blev rykket frem med argumentet om, at grunden var "helt særlig". Herfra spekulerede medierne i, at der nok var tale om et positivt coronatilfælde.

Jesper Zølck, der er nordisk korrespondent for TV 2, var ikke at finde på pressepladserne i Göteborg, hvor landsholdet er samlet. Men allerede inden var han i kontakt med en række svenske journalister, som forberedte sig på at bekræfte rygterne om coronavirus i landsholdslejren.

- Der var en lidt panisk stemning, da de fremrykkede pressemødet. Det er ikke bare ekstremt ulykkeligt for Sverige, det er også bare synd for en ung mand, der er ved at slå sit navn fast i landsholdssammenhæng.

I første omgang kommer Kulusevski og Svanberg til at misse Sveriges første kamp ved EM mod Spanien, der også selv er ramt af coronavirus. De må nemlig undvære Sergio Busquets.

Kulusevski står noteret for 13 kampe for Sverige.