EM fodbold

Svensk EM-chok - profil testet positiv for coronavirus

Dejan Kulusevski fra det svenske landshold er testet positiv for coronavirus med blot seks dage til holdets første kamp ved EM.

Tidligere på ugen måtte Spaniens anfører Sergio Busquets forlade EM-lejren med en positiv coronatest i hånden, og nu følger flere trop.

Således er Sveriges store profil Dejan Kulusevski testet positiv for coronavirus i en kviktest.

Det oplyser den svenske landstræner på et pressemøde.

Indtil videre er ingen af de andre spillere smittet, men de kommende dages tests vil vise, om smitten har spredt sig.

- Vi har identificeret dem, som har været tættest på ham, dem der sad og spiste sammen med ham og var tæt på ham i bussen. Disse mennesker har ingen symptomer. De testes i dag, og vi får et svar på dem forholdsvis snart. Men hvis de er blevet smittet, skete det sandsynligvis i går, og så vil det positive udslag komme senere på ugen, siger Sveriges landsholdslæge Anders Valentin ifølge Aftonbladet.

Allerede tidligere på eftermiddagen begyndte de første rygter om et udbrud i den svenske trup at florere, da dagens planlagte pressemøde blev fremrykket med to en halv time fra klokken 18.30 til 16.00.

Kulusevski er en stor profil på holdet, og han tørner til daglig ud for den italienske storklub Juventus. Sverige skal i sin første EM-kamp møde Spanien 14. juni

Svenskernes offensiv er i forvejen ramt. En skade forhindrede Zlatan Ibrahimovic i at komme til EM, efter at han ellers var vendt tilbage på landsholdet efter flere års pension fra de svenske farver.

21-årige Dejan Kulusevski har i indeværende sæson spillet 47 kampe for Juventus. Her er det blevet til syv mål og syv målgivende afleveringer.

På nationalmandskabet står han noteret for 13 A-landskampe med en enkelt scoring til følge.