Fodbold

Nadia Nadim har ny klub på plads

Den danske landsholdsangriber og internationale profil Nadia Nadim skal fremover tørne ud for det nystartede hold Racing Louisville FC i USA.

Lejligheden i pariserforstaden Saint Germain er tømt og pakket ned, men Nadia Nadims flyttekasser er allerede på vej mod næste destination.

Det bliver et gensyn med amerikansk fodbold for den succesrige danske kvindelandsholdsspiller, når hun i slutningen af måneden sætter sig på et fly på vej mod sin næste klub. Nadim har skrevet under på en kontrakt med det nystartede hold Racing Louisville FC i den amerikanske delstat Kentucky.

- Jeg glæder mig virkelig meget til at komme tilbage til den amerikanske liga. Det er et helt nyt hold, og jeg elsker udfordringen med at starte fra bunden og arbejde os op. Det ligger perfekt til mig, siger hun til TV 2 SPORT.

God kemi med træneren

Det er den tredje amerikanske spillerdragt, Nadim skal iføre sig. Hun begyndte sin internationale karriere hos New Jersey-holdet Sky Blue, hvorefter hun skiftede til Portland Thorns, som hun forlod med et mesterskab på cv’et i 2017.

Derefter fulgte Manchester City og senest to og et halvt år i franske Paris-Saint-Germain, som hun netop har ført til tops i den franske liga. Det er de tidligere oplevelser i USA, der har gjort underskriften på endnu en amerikansk kontrakt endnu nemmere.

- Jeg kender min kommende nye træner Christy Holly fra tiden i Sky Blue, hvor han var assistenttræner, og jeg har haft et fantastisk samarbejde med ham før. Det har altid været afgørende for mig, at jeg svinger godt med træneren, forklarer Nadim.

Bliver snart uddannet læge

En anden overvejelse, der har ligget øverst på Nadims ønskeseddel for en ny klub, har været muligheden for at afslutte sit lægestudium på Aarhus Universitet i år undervejs. Og på grund af tidsplanerne og opbygningen af den amerikanske liga er netop det en mulighed for hende.

- Jeg er tilmeldt de sidste eksaminer nu, og der er ingen anden liga, hvor det ville være muligt for mig at passe begge dele på den måde, jeg kan gøre det i Racing Louisville FC.

- Jeg har fået det på plads sådan, at mit studium kommer først, når det er nødvendigt, og at jeg helt sikkert må rejse hjem til Danmark i efteråret, hvor eksaminerne ligger. Det er ret unikt, men helt perfekt, siger en glad Nadim.

I biografien om Nadim ’Min Historie’, der netop er udkommet på fransk, fortalte hun allerede i 2018 om muligheden for at forlænge dimissionen som læge, der i udgangspunktet var planlagt til 2019.

Og som succeserne rullede ind over danskeren særligt under tiden i Paris, blev en yderligere forlængelse en realitet. Men nu skal studiet færdiggøres.

Torsdag spiller det danske kvindelandshold venskabskamp mod Australien i Horsens og mod Spanien i Madrid den 15. juni inden efterårets VM-kvalifikationskampe, men der er flere ting, der fylder i kalenderen hos den travle landsholdsspiller.

Når landsholdet tager hvert til sit før sommeren, er Nadim hyret som kommentator på britisk tv ved EM-turneringen. Og først derefter er kursen sat mod USA og Racing Louisville FC.