EM fodbold

De Bruynes svar til kongen er dårligt nyt for Danmark

Kevin De Bruyne bliver ikke klar til Belgiens første EM-kamp mod Rusland lørdag. Det bekræftede han selv over for den belgiske konge fredag.

Alskens journalister har forsøgt at få et konkret svar på ét særligt spørgsmål i de seneste dage:

Bliver Kevin De Bruyne klar til at spille EM for Belgien efter den hovedskade, han pådrog sig i Champions League-finalen den 29. maj?

Og fredag kom der så endelig svar. For når spørgeren er Konge Philippe af Belgien, så svarer man.

Til torsdagens træning var Belgiens konge nemlig på besøg. Her fik Konge Philippe mulighed for at tale med alle spillerne én efter én, og da turen kom til Kevin de Bruyne, var der kun ét spørgsmål, der trængte sig på:

Konge Philippe: "Gør det ondt?"

Kevin de Bruyne: "Lidt, men det går meget bedre."

Konge Philippe: "Hvornår kan du spille?"

Kevin de Bruyne: "Forhåbentligt i den anden kamp."

Konge Philippe: "Fantastisk! Jeg er meget glad for at have dig tilbage."

Og således afslørede den belgiske stjernespiller over for hjemlandets konge, at han ikke bliver klar til Belgiens første EM-kamp mod Rusland lørdag. Det skriver flere belgiske medier som Le Soir og RTBF torsdag aften. En video fra kongens besøg på træningsbanen afslører også dialogen mellem kongen og De Bruyne.

Til gengæld er det altså tilsyneladende fortsat en mulighed, at Manchester City-stjernen bliver klar til kampen mod Danmark den 17. juni.

Kevin De Bruyne har fortsat ikke trænet med resten af det belgiske landshold på grund af sin skade, og igen torsdag måtte han nøjes med at se til fra sidelinjen.

Belgieren forlod Champions League-finalen i tårer efter et sammenstød med Chelseas Antonio Rüdiger. I sammenstødet brækkede De Bruyne næsen og yderligere én knogle i ansigtet.

Belgien møder Rusland i første EM-kamp lørdag kl. 21.00. Herefter venter yderligere to gruppekamp mod henholdsvis Danmark og Finland.