EM fodbold

- Det er fantastisk, siger Schmeichel

Landholdsmålmændene Kasper Schmeichel og Jonas Lössl glæder sig over, der nu kan komme flere danske fans på stadion til EM-kampene i Parken.

Torsdag startede som en glædens dag.

Politikerne havde i løbet af natten forhandlet på plads, at 25.000 tilskuere nu kan komme i Parken til EM-kampene.

Nyheden, om at der kan komme yderligere 9000 tilskuere til de danske EM-kampe, skaber glæde i den danske lejr.

- Jeg har først fået nyheden nu, men det er jo fantastisk. Jo flere, jo bedre - så længe, det er sikkert. Så vi håber da, at vi kan få så mange ind som muligt, siger Kasper Schmeichel til TV 2 SPORT og uddyber:

- Der er ingen tvivl om, at vi drømmer om at spille for fyldte stadions. Det er jo det, vi elsker. Det har ikke været muligt i lang, lang tid, så med det år, vi har været igennem, tager vi alt det, vi kan. Om det havde været 5000 eller 25.000 tilskuere.

Den glædelige nyhed torsdag blev hurtigt vendt til noget lidt mere negativt. Administrerende direktør i DBU, Jakob Jensen, fortalte til TV 2 SPORT, at det ikke bliver realistisk at klemme så mange nye fans ind på stadion blot to dage inden kampen mellem Danmark og Finland.

Politikerne havde simpelthen meldt det ud for sent, og DBU og UEFA har stadig coronarestriktioner, der skal overholdes.

Jakob Jensen lægger dog ikke skjul på, at ambitionen er, at der allerede til kampen mellem Danmark og Belgien skal være 25.000 tilskuere.

'Som et fyldt Parken'

Kasper Schmeichels målmandskollega på landsholdet, Jonas Lössl, jubler dog stadig over tanken om, at landsholdet får muligheden for at spille for 60 procent flere tilskuere end først planlagt.

- Oven på den her coronatid lyder 25.000 jo nærmest som et fyldt Parken. Det er fantastisk. Det er noget, jeg er rigtig, rigtig glad for. Det glæder mig personligt helt vildt, når det er så længe siden, at vi har spillet for fans. At der er så mange, der kan komme ind og dele den her kæmpe begivenhed og oplevelse, det er fantastisk.

Inden torsdagens forhandlinger lød aftalen, at Parken kunne få lov til at huse 15.900 tilskuere til EM-kampene. Det nye tal betyder, at der kan være yderligere 9.100 tilskuere til Danmarks kampe.

Et tal, der i den grad gør en forskel, mener Lössl.

- Forestil dig at være gået fra 0 til 9000 tilskuere. Så kan du godt se, hvor stor en forskel det her gør. Der er yderligere 9000 folk, der kan komme ind og dele den her fodboldoplevelse med os. Det er vi sindssygt glade for. Det er et kæmpe boost til os, siger FCM-keeperen.

Danmark møder Finland lørdag 12. juni, mens Belgien kommer på besøg i Parken torsdag 17. juni.