Fodbold

Endnu en dansker forlader Brentford

Emiliano Marcondes forlader Brentford. Premier League-oprykkeren har i forvejen sagt farvel til Henrik Dalsgaard.

Brentford er torsdag blevet en dansker fattigere.

Den 26-årige offensivspiller Emiliano Marcondes får således ikke forlænget sin kontrakt, der løber ud denne sommer, meddeler klubben på sin hjemmeside.

Den tidligere FC Nordsjælland-profil har haft et omskifteligt ophold i Brentford, men er ifølge cheftræner Thomas Frank en stor del af oprykningen til Premier League.

- Alle kunne se, hvor stor en rolle Emiliano spillede for os i playoffkampene. Han var kampens bedste spiller i finalen, scorede og var overalt. Og jeg synes, han var endnu bedre i semifinalen, siger Frank til klubbens hjemmeside.

Har været en stor del af oprykningen

Skader har holdt Marcondes på sidelinjen i en del af hans tre og et halvt år i Brentford.

- Generelt har "Emi" været uheldig i sin tid hos os. Han har haft skader på vigtige tidspunkter, men han har været en stor del af det, vi har opnået, siger Frank om landsmanden og fortsætter:

- Vi har altid haft spillere, der arbejder ekstra efter træning og presser trænerstaben, men Emiliano har gjort det til en stor del af sin tid hos os. Andre har set hans eksempel, og vi har nu mange spillere, der arbejder ekstra.

Tidligere har den nyslåede Premier League-klub også sagt farvel til højrebacken Henrik Dalsgaard. Han har skrevet kontrakt med FC Midtjylland, der som bekendt deler ejer, Matthew Benham, med Brentford.

Marcondes nåede 97 kampe og scorede syv gange for Brentford.