EM fodbold

Landsholdet afbrød træningen kortvarigt for at klappe af banner

Herrelandsholdet forbereder sig lige nu til EM-kampene i Parken, men torsdag blev træningen kortvarigt afbrudt af et indspark på den blå himmel.

De danske landsholdsspillere er godt og grundigt afskærmet fra resten af omverdenen i optakten til EM, men det forhindrede ikke en eller flere fans i at komme med et budskab til spillerne.

Imens landsholdet var på træningsbanen i Helsingør, fløj et lille privatfly gentagende gange rundt om banen med et banner efter sig, hvor der stod; "HELE DANMARK STÅR BAG JER!".

TV 2 SPORTs reporter ved sidelinjen fortæller, at spillerne kortvarigt stoppede træningen for at klappe og huje op imod banneret for at vise deres taknemmelighed.

De danske fodboldfans og spillerne kommer ikke i nærheden af hinanden på træningsbanen, som det var ganske normalt før coronapandemien. Det europæiske fodboldforbund, UEFA, har indført en række coronarestriktioner, der skal holde coronavirussen væk fra EM-slutrunden.

Ligeledes har det danske landshold med Kasper Hjulmand i spidsen også selv nedfældet en række regler, der er blevet beskrevet som 'vidtrækkende, men nødvendige'.

Der er godt gang i den, og folk glæder sig. Det gør vi helt sikkert også

Kasper Schmeichel

"Folk glæder sig - og det gør vi også"

Inden dagens trænings spurgte TV 2 SPORT netop Kasper Schmeichel, om spillerne kunne mærke EM-hypen i Danmark.

- Vi må jo ikke se eller komme i kontakt med nogen, men vi kan jo se igennem vores familier på de beskeder, man får, at folk glæder sig. Men vi kan jo ikke have folk på træningsbanen, som vi plejer, og vi kan ikke have kontakt med andre mennesker, så vi er en lille smule skærmet for det.

- Men før vi mødte ind i lejren, og da jeg var herhjemme i Danmark, der kunne jeg godt mærke og se, at der er godt gang i den, og folk glæder sig. Det gør vi helt sikkert også, sagde Schmeichel.

Lørdag bliver første gang, at de danske spillere for alvor kan mærke opbakningen fra fansene, når de træder ind på banen i Parken, hvor Finland venter klokken 18.