EM fodbold

Sverige indkalder AaB-keeper og fem andre

Jacob Rinne er en af seks svenske reserver, der træner separat fra EM-holdet. Zlatan Ibrahimovic sagde nej.

Sverige blev tidligere på ugen ramt af to positive coronatests til offensivspilleren Dejan Kulusevski og midtbanespilleren Mattias Svanberg.

De to er isoleret fra de 24 andre spillere i EM-truppen, der alle er testet negative, men nu laver svenskerne også en reservetrup.

Seks spillere er således indkaldt til at træne separat fra EM-truppen, meddeler det svenske forbund på sin hjemmeside.

Blandt de seks spillere er AaB's målmand Jacob Rinne, og derudover er det markspillerne Mattias Johansson, Joakim Nilsson, Jesper Karlsson, Isaac Thelin og Niklas Hult.

Zlatan sagde nej igen

39-årige Zlatan Ibrahimovic, der tidligere har meldt fra til EM på grund af knæproblemer, blev også spurgt, men sagde nej tak.

- Jeg lavede et ekstra tjek, men det var ikke aktuelt med tanke på, at han genoptræner, siger den svenske landstræner Janne Andersson ifølge fotbollskanalen.se.

Sverige kan udskifte Kulusevski og/eller Svanberg inden holdets åbningskamp mod Spanien på mandag. Det kræver, at Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, godkender det.

Spanske problemer

Netop mandagens modstander, Spanien, har også coronaudfordringer i sin trup. Både forsvarsspilleren Diego Llorente og midtbanespilleren Sergio Busquets er testet positive.

Derfor er i alt 17 spillere indkaldt som reserver for EM-truppen. De træner ligesom svenskerne for sig selv.

Llorente har dog siden leveret to negative test, og landstræner Luis Enrique har slået fast, at han vil afvente situationen med Busquets, så foreløbigt er der ingen udskiftninger i den spanske EM-trup.